"Čistoća" otklanja krupni otpad u Novom Sadu

"Čistoća" otklanja krupni otpad u Novom Sadu

Javno-komunalno preduzeće "Čistoća" počelo je sa prolećnom akcijom uklanjanja krupnog otpada.

Kako javlja Radio-televizija Vojvodine, akcija je počela postavljanjem kontejnera u mesnim zajednicama Dunav, Žitni trg, Stari grad i Prva vojvođanska brigada, Boško Buha i Liman, a u planu je da se krupni otpad prikupi i u drugim delovima grada.

Uprkos brojnim apelima JKP "Čistoća", slike smeća i krupnog otpada van i pored kontejnera su uobičajene u gradu. 

U novosadskim kontejnerima može se naći sve i svašta, u njima završe i građevinski šut, beton i čvrsti materijali koje radnici ovog gradskog preduzeća ne primete, te dolazi do oštećenja i ozbiljnih kvarova na kamionima.

Potparolka "Čistoće" Danijela Jankov kaže za RTV da je neophodno je da se krupni otpad odlaže organizovano na za to predviđena mesta, građani mogu i da ih pozovu na broj telefona 021443611 ili, ako su u mogućnosti, da odnesu krupnije smeće  na gradsku deponiju gde ga mogu besplatno odložiti.

Krupan otpad se organizovano odnosi ovih dana u Novom Sadu. Tačan raspored postavljanja kontejnera za tu namenu ispred zgrada mesnih zajednica može se pronaći na sajtu "Čistoće".

Jankov podseća da je  kazna za nepropisno odlaganje smeća za fizička lica 8.000, a za pravna lica od 50.000 do milion dinara. 

U "Čistoći" podsećaju i na mogućnost iznajmljivanja kontejnera predviđenog za odlaganje krupnog otpada, koji njihovi radnici u dogovoru sa sugrađanima donesu i odnesu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan