"Čistoća" ponovo angažuje čuvare kontejnera, DJB: U pitanju "čišćenje budžetskih sredstava"

"Čistoća" ponovo angažuje čuvare kontejnera, DJB: U pitanju "čišćenje budžetskih sredstava"

O kantama za smeće i ostaloj komunalnoj opremi ponovo će brigu voditi privatno obezbeđenje.

Kako javlja "Dnevnik", novosadsko Javno komunalno preduzeće "Čistoća" raspisalo je javnu nabavku za usluge čuvanja komunalne opreme na mestima za odlaganje otpada, a kao i ranije, razlog za to je sprečavanje krađe ambalažnog otpada i uništavanje kontejnera i kanti za smeće.

Novosadski dnevni list prenosi i kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi da angažovanjem čuvara, koji će obilaziti javne površine s kontejnerima i kantama za otpatke, JKP "Čistoća” želi da spreči uništavanje imovine, krađu ambalažnog otpada i vandalizam. Osim toga, obezbeđenje ima zadatak i da spreči škrabanje, kao i lepljenje plakata po kontejnerima, te spreči ubacivanje pirotehnike i reaguje na "sumnjive predmete pored kontejnera, ali i na sumnjiva lica". Od njih se, očekuje i da, ukoliko primete plamen, gase požar, piše "Dnevnik".

DJB: RAD ČUVARA "VRLO UPITAN" 

U tekstu pod naslovom "Čišćenje budžetskih sredstava", kritici na račun javno-komunalnih preduzeća u Srbiji, novosadski Gradski odbor stranke Dosta je bilo kao jedan od primera "naopake poslovne politike" navodi upravo JKP "Čistoća".

- Ovo preduzeće je u 2017. godini, navodno u cilju zaštite i očuvanja imovine, angažovalo čuvare kontejnera. Za tu namenu je utrošeno blizu 6.000.000 dinara. Isti poslovni aranžman planira se i u 2018. godini, i to u proširenom obimu, te je planiran trošak od 10.000.000 dinara za rad čuvara –  navode iz DJB i doodaju:

- Za dve godine, na ime angažovanja čuvara kontejnera, čiji je rezultat rada vrlo upitan, građani Novog Sada izdvojiće više od 135.000 evra! Da je ideja zaista bila očuvanje gradske imovine, odgovorna i štedljiva vlast bi zasigurno razmotrila i druge opcije, poput osiguranja kontejnera od fizičkog oštećenja (tim pre ako je poznato da su isti već osigurani od razbojništva i provalne krađe). Međutim, svakome je jasno da je interes grada ponovo bilo namirivanje partijskih aktivista i izvlačenje sredstava preduzeća ka privatnim kompanijama sa kojima je povezana vladajuća garnitura… – navodi se, između ostalog u tekstu objavljenom na sajtu političke partije Dosta je bilo. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan