COMMUNIQUÉ: MESTA OD ISTORIJSKOG, GEOGRAFSKOG, HEMIJSKOG I FIZIČKOG ZNAČAJA

COMMUNIQUÉ: MESTA OD ISTORIJSKOG, GEOGRAFSKOG, HEMIJSKOG I FIZIČKOG ZNAČAJA

Pomeri se Trip Advajzore. U stranu stani Lonli Plenete! Donosim vam no-bullshit vodič kroz Novi Sad.

Nisam obećavao puno ali sam sve obećano ispunio – da prafriziram vožda našago, Vučiću Aleksandre. Jesam vam lepo reko da ću da sročim vodič za one sa džepom neznatne dubine da i oni dožive maksimum Novog Sada. Onda sam odlučio da ne insistiram na klasnoj raslojenosti i da pridodam i pokoju stavku za ipak malo potrošiti koju kintu.
Mislim da je forma TOP 3 (maksimum, uglavnom nema ni toliko) najpogodnija jer nije ovo baš Njujork sa gravitirajućim opštinama pa da svega ima po sto komada. Idemo po sistemu U se, na se i poda se plus malo duhovne nadgradnje... I, ne. Niko od vlasnika ili zaposlenih nije mi učinio nikakvu robno-novčanu uslugu za lepe reči upućene njihovim small businessima ovde*.

NAJBOLJA KLOPA S NOGU
KUTLAČA – Nije fast food hrana ali je fast i food je. Ubedljivo najbolji gulaš koji sam pojeo bilo kad i bilo gde. Snogačnica je jer su sva jela već gotova i čekaju te.
PIZZA CILA – Picerija koja ima varijatu za ovde samo dok je lepo vreme. Inače nosi i jedi drugde. Originalni, drevni recept koji datira još od 1995. iz budice kod Ž. Stanice.
HRANISLAV SOVA – Burgeri. Najbolji je cheese. Izuzetno spora usluga i nimalo atraktivan ambijent ali... Ćuti i jedi.

NAJBOLJI OBUĆAR
OBUĆAR IZ KRILOVE – Pank obućarska radnja koja je toliko nekonvencionalna da i sam naziv zbunjuje. Obućar iz Krilove nalazi se u ulici Đorđa Servickog. NAJBOLJE KLUPE ZA OTPADANJE
KLUPA KOD NOVOSADSKE APOTEKE – Odličan pogled na centralne ulice Novog Sada. Ne možeš baš da upadneš u duboke misli jer će stalno proći neko kome treba da mahneš makar.
KLUPA NA KEJU – Meni posebno bude milo kad vidim ljude kako trče i kad pomislim: Uh, samo kad ovo ne moram da radim!
KLUPA U PARKU U PRERADOVIĆEVOJ – Dovoljno daleko da riknem i bajsom do tamo pa mi odmor bude ko godišnji. Nikad mi Petrovaradin neće prestati biti egzotika.

NAJBOLJE KAFANE
CAFE DUBLIN – Podrum u srcu najstarijeg dela Petrovaradina. Vlasnik nikada nije preterano udovoljavao gostima ali su gosti uporni pa i dalje dolaze. Poseduje sto za bilijar na kojem sam ubeležio svoje jedine pobede.
CAFE GRAFFITI – Kupiš polovnu ploču, vidiš umetničku izložbu, slušaš dobru muziku o kojoj se baš vodi računa, odigraš pokoju partiju pikada... A služe i piće.

 

NAJBOLJA PILJARA
KOMŠA  – Ona na ćošku Bulevara i Kralja Petra. Ja je zovem Komšina ali joj to sigurno nije pravo ime. Tu najduže ima pravog (ne plavog) paradajza i tu prvo stigne pečeno kestenje.

NAJBOLJA AGENCIJA ZA REGISTRACIJU
AUTO TEHNIKA – Pravi pravcati One Stop Shop. Sve može i sve može odmah. Ne znam jesam li im ovim sad napravio reklamu ili problem? Nisam jer je to zato što ja svoj auto održavam tehnički ispravnim i normalno je da dobijem nalepnicu čim istresem lovu.

NAJBOLJI SLADOLED
CRNA OVCA – Kad ne znaš šta je najbolje, ti uzmi najskuplje. Mada, mrtva je trka između Crne Ovce i druge stavke na listi. Ovo je jednostavno najbolji sladoled koji ćeš jesti, bilo gde i bilo kad.
MORITZ EIS – I ovo je jednostavno najbolji sladoled i ja ne umem da ih razlikujem zatvorenih očiju. Skupi, masni, odlični. Malo više volim Ovcu jer su ovi pravili sladoled lažnoj kraljevskoj porodici za treš venčanje.

 

NAJBOLJA PRENOĆIŠTA
Zašto bi i kako bi jedan pošteni žitelj Novog Sada znao kakva su prenoćišta u gradu u kojem mu je dom? To sad nije bitno. Bitno je da znate da na obodima grada i Telepu ima gomila sasvim pristojnih hotela koji su prilično jeftini a nude komfor i pristojno jedivo. Na internetu izgledaju kao skuplji hoteli ali ih nemojte zaobići. Neko mi je objašnjavao da su hoteli odličan metod pranja love... Pričam ovako, nevezano sad za ovo...

NAJBOLJI DORUČAK
OMLET U KNINU – Ne u hrvatskom mestu sa značajnim udelom srpskog stanovništva nego u istoimenom restoranu pokraj NS Sajma, do bolnice. Ako vas ima dvoje, zajebi omlet i uzmite Krajiški doručak. Jednu osobu može da ubije. Zemarski sito.
OMLET U DUTCHMANU – Potpuno drugačiji omlet a jednako dobar i dovoljan. Urbano sito.
ČINKY LAND – Friško otvorena palačinkarnica u kojoj znaju da ne služe pancakes nego crêpes. Imaju i slatko i slano.

NAJBOLJI SECOND HAND
TEXTILE HOUSE – Zaista OK cene koje često bivaju dodatno spuštene nedeljnim, dnevnim i ostalim akcijama. Veliki izbor. Realno, nema šanse da nešto ne kupiš ako uđeš
ADAMTEXTIEL – Mislim da je sva roba odavde iz Holandije. Ovde se može i pankerisati i alternativisati. Našao sam odlične trenerke holandskih petoligaša i majice sa turneja bendova koje volim.

*Što ne znači da ih naknadno neću prihvatiti ako redakcija bude kontaktirana povodom toga. Nosim broj obuće 45 a trikotažu XL. Jedem mnogo i masno...

Oceni vest:
24
67

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Boris

  pre 2157 dana i 23 sata

  Obilazi Daško novosadske objekte i gde se ogrebe, jal za piće, jal za klopu, jal za neku korist, te nahvali u svojim stupidnim tekstovima.

  Oceni komentar:
  23
  44
 • Nema ded praza

  pre 2157 dana i 20 sati

  Daško odmori se malo. Tekstovi su ti sve lošiji.

  Oceni komentar:
  21
  38
 • Alex Potter

  pre 2157 dana i 13 sati

  Ni ovo nije reklama ali agencija Ordonans jebe kevu u ljubaznosti, ceni i najlepšoj gazdarici među agencijama za registraciju :D Dođi jedared i neš više nigde drugde ići :D

  Oceni komentar:
  8
  9
 • Mirjana

  pre 2156 dana i 22 sata

  Eto kako to izgleda kada čovek umisli da je talentovan. Što S. Basara kaže izrodi se u mudrosera.

  Oceni komentar:
  11
  15