COMMUNIQUÉ: PARALELNA STVARNOST

COMMUNIQUÉ: PARALELNA STVARNOST

Pojava koju kvantni fizičari nazivaju i RealnoSNSt...

U laboratoriji CERN već nekoliko godina naučinici pomalo stagniraju u otkrivanju svih odlika tzv. Božje čestice. Higsov bozon izgleda nije nedeljiv i moguće je da se on rastavi na dva dela. Izolovani bozon, prenet u Srbiju, počinje da se račva i sva materijalna stvarnost koja nastaje dalje iz njega deli se na odvojene dve stvarnosti. Malo sam pojednostavio za vas koji niste genijalci ove komplikovane oblasti kao ja ali mislim da kapirate poentu.

Bozon se onda, u jednom momentu učlanjuje u Srpsku Naprednu Stranku i počinje da sve sagledava potpuno drugim očima. Tamo gde ne vidi totalnu suprotnost od onoga što zaista jeste, on je jednostavno kreira. Napravi novu stvarnost koja je više u skladu sa zahtevima partije i njenog nepogrešivog Vođe. 

Evo, danas su intelektualni i politički prvaci SNS, Marijan Rističević i Aleksandar Martinović održali sastanak sa malinarima kojima je otkupna cena maline super i ne bi je nikad menjali. Možda ste po marginama medija, onih izdajničkih koji dominiraju scenom i jedva dopuštaju da se Napredni glas i čuje, čuli da se neki malinari po Srbiji bune i da ih bahatost otkupljivača tera u očaj? Da, ali to je glasna manjina. Praaaavi malinari su prezadovoljni cenom maline i ne libe se da glasno to kažu Marijanu i Aleksandru.

 


Sećate se SPS studenta Nemanje, bucka koji je u vreme studentskih protesta '96/7 samo želeo da uči i da ga snage haosa i bezumlja, infiltrirane u studentski pokret, ostave na miru? Koncept paralelne stvarnosti su zapravo začeli SPS i (pogotovo!) JUL ali to su tek pionirski koraci u odnosu na ovo danas. Oni su imali da lažiraju samo radio, tv i štampu. Današnji kreatori Vučić-stvarnosti simuliraju na meta-nivou. Imaju svoje navijače, svoje fašističke grupe, svoje kao antifašističke grupe, svoje homofobe i svoje gej aktiviste, svoje Ruse, svoje Evropejce... To je naučni rad koji tek čeka da ga neko napiše pa da ga se plagira i donese nam novog doktora među našim funkcionerima.

U Novom Sadu, na Limanu, stvarnost se takođe rascepila na dva dela i ovaj naknadno stvoreni sad gleda kako da pojede onaj pravi. Stanari nekoliko kvartova reagovali su na ideju seče i betoniranja zelenih površina u njihovim dvorištima i pretvaranja iste u parkinge za račun privatnih kompanija koje tu posluju. Reagovali su tako što su se organizovali da to spreče, naravno. Gradonačelnik uz'o i popizdeo na to! Nije Vučić-deminutivu jasno kako bre to ljudi ne shvataju da je dobrobit privatne kompanije daleko iznad potrebe nekih tamo anonimusa da dišu. Nemoj mi sad te fotosinteze kad su Levat Banka i Dojče Korpo odlučile da dođu ovde da se malo pretvaraju da nešto rade!

 


Ponekad stvarnoSNSt neće sama od sebe da zaživi pa joj treba pomoć tehničara iz specijalizovanog dela Stranke. Naučnici i okultisti iz tajnog društva Tifo-Ultra-Rulja su tu da se postaraju da se što više stanovnika stvarnosti prevede u stvarnoSNSt. Oni izađu na teren, na početku samo stoje i tehnikom pogleda "jebaću ti mater žutu, izdajničku" uteruju poruku u primaoce. Ako je stvarnost prejaka, prelazi se na metod štangla i crni džip uz "znamo gde živiš i gde ti deca idu u školu". To ume i najrealniju realnost da pretvori u realnoSNSt.

Ima leka protiv realnoSNSti. Zove se solidarnost. To je stari, narodni lek koji smo malo zaboravili da koristimo jer nas već tri decenije uče sebičnosti i konkurenciji.

Solidarnost se uzima svakodnevno, ne postoji prejaka doza a masovna izlaganja su najdelotvornija. Nekoliko istorijskih eksperimenata su pokazali da solidarnost može da zaustavi tenkove, avione, brodove i armije. Šačica lokalnih prostačina i njihovih batinaša sa bagerima su mačiji dim i vaginin kašalj za to.

Oceni vest:
52
98

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • vesna

  pre 2008 dana i 21 sat

  Dasko je super.

  Oceni komentar:
  55
  22