COMMUNIQUÉ: SA DETELINARE S LJUBAVLJU

COMMUNIQUÉ: SA DETELINARE S LJUBAVLJU

I druge, tek skoro otkrivene špijunske afere Novoga Sada...

Ki bi rekal, ki bi mogal znat da će se skoro neverovatna špijunska afera koja ovih dana drma stupce tabloida i interneta, tako kvalitetno pretvoriti u beskrajnu mrežu inspiracije. Lepo su rekli da je onaj deda iz Ugrinovaca, sa oronulom kućom kod Drniša, tek vrh ledenog brega a ja verujem Dr Nebojši, tom nemilosrdnom borcu za naš miran san koji instinktom trgovačkog putnika koji prodaje burgije i odvijače neumorno lovi sve one koji bi mogli stati na put reformama i boljitku. Čika Čedo je za račun mrskog vraga odavao podatke o našoj vojnoj moći i time ugrozio našu otadžbinu jer je stvorio realnu mogućnost da nas napadne ko hoće dok naše vazduplohovstvo drži onog jednog MiG-a na punjaču akumulatora, što nam Putin ono jednom dao... Kažu da je znao i da lane gde koji div-junak iz slavne Vojske Republike Srpske Krajine sad provodi svoje pravedničke dane, spavajući sasma mirno. Sve u svemu, težak udarac našem spokojstvu. Pogotovo ovo o rasejanim Knindžama, veteranima 874. udarne belotehničke brigade...

Kad jednom počneš da stvari posmatraš iz ugla iz kojeg do tada nisi, pred očima ti puca novi svet. Naš ugao posmatranja uglavnom je tup ali to ne znači da ne može tupavije. Idemo do 179. stepena

Shvatam da su špijuni svuda oko nas. Pojma nisam imao kolike su razmere špijunstva u nas dok čika Čedo nije pao sa DVA boksa cigareta i kavom, na putu u špijunski centar u Tepljuhu, poznat pod kodnim imenom Čedina trošna kuća sa nešto malo vinograda

Ako znamo da špijuna ima dve vrste – oni što znaju šta rade i oni tzv. korisni idioti, paranoja se duplira. Špijun nije svaka druga osoba nego svaka prva! Sasvim je moguće da ovde u 98.6 odsto slučajeva rovari ekipa druge vrste.

Danas je uhvaćen operativac R.Č. (36) koji je na teritoriji Novog naselja prikupljao podatke o brojnom stanju protivpožarnih aparata a zatim ih i, u nedostatku nadrkanijeg i grandioznije zvučećeg izraza, mažnjavao. Sumnja se da je ovo tek krak dobro razvijene mreže koji čine još i agent pod šifrovanim imenom Njegov Kum i da su pored PP aparata u igri bili i delovi hidranata.

Podbaru još trese epilog afere "Cvikcangle" kada je jedva punoletni A.G. (18), zavrbovan od strane strane (sumnja se salajačke a možda i vidovdanskonaseljske) organizacije uhvaćen prilikom svog trećeg pokušaja da nemotorno vozilo na dva točka, pogonjeno snagom nogu vozača, otuđi a zatim na teritoriji Slane bare pusti u promet za novčanu dobit, pod okriljem obaveštajnog centra Nylon Market.

Ni na kulturno-umetničkom frontu nije bilo mira od špijunstva i delatnosti ubačenih elemenata! Grupa Umetnika-špijuna koji rade za još neutvrđenu međunarodnu organizaciju pokušala je diverzantsku akciju koja je za cilj imala destabilizaciju derneka organizovanog od strane kulturi i umetnosti totalno bliskog Igora Mirovića (piso pesme! Ima dve knjige, minimum!) i negove patriotske artističke trupe. Na derneku je puštena u rad najsavremenija izložba Demijena Hersta u regionu, ogromna strana insvesticija u džep Demijena Hersta. Strana jer Herst nije državljanin Srbije. Špijuni su za cilj imali da pokažu da iznajmljivanje izraubovane supermarket postavke konfekcijskih artikala za idiotski velike pare nije ulaganje u kulturu i umetnost ali su u tome sprečeni od strane aktivista veoma vladine organizacije Policija koji su, na svu sreću, obučeni (i obuveni) za otkrivanje i neutralisanje špijuna i u umetnosti.

Za kraj bih pohvalio rad naših kontra i naopakoobaveštajnih službi koje su na teritoriji Novog Sada reagovale ovako hitro jer, realno, svaki od tri ova slučaja ima mnooogo veći uticaj na živote velikog broja ljudi i situaciju u društvu od slučaja čika Čede 0000000007. Da nisu, moglo je doći do koordinisanja rada ovih špijuna pa bi maznuti i prodani PP aprati mogli završiti kao nekakva instalacija na izložbi koja bi imala mnogo više smisla od Herstove a ne bi koštala kao ulaganje u protivpožarnu zaštitu u celom Novom Sadu.

Budite stalno na oprezu!

Oceni vest:
39
83

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Данко Б. Марин

  pre 2820 dana i 13 sati

  Кад се једног дана сазна да је на изложби Зорана Тодоровиће у Новом Саду сервирана и конзумирана људетина - шта ће ти наши новокултурњаци...? Ловити нас и окретати на ражњу да докажу своју ,,културу" и надокнаде пропуштено - ох,ех,ој животе луталицо : зашто им њихови шпијуни нису на време јавили шта је ....., шта су чекали - брали грожђе код Чеде у Дрнишу ?

  Oceni komentar:
  1
  7
 • aksentije

  pre 2820 dana i 5 sati

  Odavno nisam procitao gluplji tekst!

  Oceni komentar:
  13
  29
 • marija

  pre 2820 dana i 13 minuta

  sjajan tekst, kao i uvek...
  slatko(gorko) sam se nasmejala

  Oceni komentar:
  29
  5
 • Mile

  pre 2819 dana i 1 sat

  A ti si kao neki zaxebant ? Lepo ti reče aksentije.

  Oceni komentar:
  3
  7
 • roBot

  pre 2818 dana i 23 sata

  Za sendvič!

  Oceni komentar:
  6
  2
 • Srki

  pre 2818 dana i 15 sati

  Daško nije dovoljno znati sva slova da se napiše zglavan tekst koji bi trebalo i mogli drugi da pročitaju.

  Oceni komentar:
  2
  10