COMMUNIQUÉ: SLOBODA, JADNOSTI I BEDASTOĆE

COMMUNIQUÉ: SLOBODA, JADNOSTI I BEDASTOĆE

Novosadska varijanata režimskog nitkovluka

Živimo u istorijskim vremenima, drugarice i drugovi, braćo i sestre! – rekao je, valjda, svako ko je ikad živeo. I bio u pravu, verovatno. Svaka epoha je istorijska, samo se nekom zalomi da mu zapadne da svoj jedini život provede baš u nekoj koja proizvodi previše istorije po kilogramu žive vage. Onaj ko je živeo, recimo, u periodu 1900–1970. se baš najeo i nagledao istorije za sve pare. Mi, bogu hvala, još nismo toliku porciju dobili ali se guramo u redu za repete, svojski. Važno je i gde te epoha zatekne a tek tu nismo imali sreće. Istorija nas je nalazila baš jako ovde gde smo. Neko je svojim očima video prvi film, neko holokaust, neko sletanje na mesec, neko premijeru Šekspira ili let braće Rajt. Mi smo ovde uglavnom gledali loše istorijske premijere a pošto smo idioti i reprize, koje su bile još gore. Ovih dana, meseci, imamo novu turu istorijskog. Ne znam koliko će menjati tok kojim svet ide ali da je novo, novo je! Živimo u vremenu i u državi u kojoj vlast aktivno protestuje protiv opozicije, ne birajući sredstva. Ceo svet je zapanjio prvi u istoriji štrajk glađu poslanika, odbornika i ostalih poslušnika i aparatčika koji se odvijao u zvaničnim državnim institucijama a cilj mu je bio da opozicija... nešto! Gladovalo se, hvatalo u ljudske žive zidove, prkosno besedilo, zaklinjalo na smrt i borbu protiv opozicije koja, isto tako istorijski, nikad i nigde nije bila jadnija i nesposobnija. Epic!


To je, za sad, prošlo. Ali ne zato što je upalilo ili su se vinovnici opametili. Ne, imaju novu suludu ideju! Sad prave masovne ulične proteste na koje isteruju svoje javni-sektor-zombije da šetaju sumasišavše transparente a sve prati kampanja štampanog materijala protiv jednog i po preostalog slobodnog medija. Tako se N1 zatrpava fašističkim teralicama iz Srbije a NIN je dobio lažnu naslovnu koju lepe "po drvećima" kako to oni kažu. Ovo poslednje je ponos i dika mog Novoga Sada.
Novosacke Režimlije oduvek se smatraju za najveće kerove u SNS štenari. To je lojalno i prepuno inicijative vazda. U kombinaciji sa pokvarenjaštvom i boldrikovskim lukavstvom, dobijamo režimsku ironiju i humor koji po smešnoći može da parira samo sahrani deteta. Ljigavost, međutim, obara sve rekorde!

Znamo da širom sveta diktature i autokratije same sebi prave sletove, parade i ostala masturbiranja po principu Užičkog kola. Svako drka onom do sebe, da ne ispadne da je sam sebe zadovoljavao. Naš autokrata ide korak dalje pa fingira sopstvenu ugroženost, održava budnost i iluziju svoje ludačke sekte o njihovoj konspirativnosti, tajnosti i progonjenosti jer deluju neustrašivo u jedinoj zemlji na svetu u kojoj vlada opozicija. Da, stigli smo do stadijuma u kojem se ima objašnjavati besmislenost ideje o vladavini onih koji po definiciji nisu na vlasti. Još jedna istorija je napravljena!Kako se boriti protiv ovoga? Ne znam trenutno (ili više) ni sam ali znam kako nikako ne! Nikako ne padati u modus "Policija da reaguje! Tužilaštvo da istraži!" jer tako, verovali ili ne, ispadamo gluplji od njih. Dajemo im priliku da sebe predstave opet kao žrtve Žutog sistema koji još uvek upravlja Srbijom. Drugo i još gore je što tako sami delegiramo državu i njen maltretiračko-ubilački aparat da nam reguliše ukus i političke stavove. Jer, lažni NIN na drveću je odvratan i pogan do pakla i nazad ali nije krivično delo! Oni se ipak dobro pripreme pre svake svinjarije a to što nama deluje kao da ih je smislio teško retardirani oposum na lepku, to je deo plana. Sami smo se, dobrim delom, doveli u situaciju da policija svako malo privodi, zove na besmislene informativne razgovore ne samo novinare nego i obične korisnike društvenih mreža. Znaju da nemaju ništa ali nas drndaju i cimaju ne bismo li sami prestali da pišemo, govorimo to što mislimo. Napravili smo im gotovu klimu u kojoj na hlađenje u muriju vode svakog ko im smeta. Uglavnom ih ubrzo puste ali većini tako posade policajca cenzora u glavu jer nije prijatno biti u ćeliji. Ne smemo tražiti da nam slobodu ograničava bezbednost. To niti je sloboda niti je bezbednost. Zašto je pametno iako deluje nepatriotski ne želeti jačanje nijednog sektora u državi kojom vladaju tirani? Zato što tirani sve to koriste za ostanak na vlasti i pojačani teror. Naša država je okupirana i jako malo stvari u njoj ne služi direktno okupatoru koji nije strani ali pljačka i teroriše ko retko koji. Pružimo im otpor gde god i kako god možemo. Ne nasedajmo da su oni Srbija i da je napad na njih napad na Srbiju.

There is no justice, just us!

Oceni vest:
43
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 1650 dana i 14 sati

  Sloboda ili ništa!

  Živeo narod, živela sloboda!

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Milan NS

  pre 1645 dana i 18 sati

  Pametno, hrabro i nadasve duhovito, ali i bolno tačno i krvavo istinito.
  Samo napred Daško, cepaj!

  Oceni komentar:
  4
  1
 • Novosađanka

  pre 1645 dana i 14 sati

  Stvarno idiotski, u pravu je DAško, pobedili su ali bi da satru svaku ma i najavu opozicije. Toliko su se prepali za svoje fotelje (tj ogromne plate) da ne ostavljaju mogućnosti ni da se pisne protiv njih, čak ni da se neko pojavi sa malo drugačijim mišljenjem. To se zove TOTALITARIZAM i to je opresija. NIko to ne želi! OPozicija mora da postoji! Razna mišljenja moraju da se čuju, svidelo se ovima na vlasti ili ne. AKo ne mogu to da istpe i podnesu nije im mesto u vladi države. Kraj priče.

  Oceni komentar:
  1
  1