Crni panter snimljen na šetalištu u Vrbasu (VIDEO)

Crni panter snimljen na šetalištu u Vrbasu (VIDEO)

Crni panter je viđen danas oko 16 časova i snimljen na šetalištu "Šlajz" pored Velikog bačkog kanala u Vrbasu. Pecaroš, koji je napravio snimak, prosledio ga je ekološkom udruženju "Pokret za sve nas" (PZSN) u Vrbasu.

Nenad Tešić iz PZSN rekao je, za "Novosti", da su policajci i lovci već na terenu. Zver je navodno snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor.

Tešić kaže da je na Šlajzu pronađeno raskomadano telo psa, za kojeg se pretpostavlja da je bio žrtva pantera. Međutim, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović kaže za "Blic" da nisu dobili zvaničnu prijavu da je nekome nestao pas.

– Panter je navodno viđen u Vrbasu, u kontaktu sam sa policijom i lovočuvarima. Što se tiče informacija o raskomadanom psu, nemamo potvrdu o autentičnosti, niko nije prijavio da mu nedostaje pas ili da je nestao. Nemam potvrdu da je nađen leš životinje - rekao je Ivanović i naglasio da je najvažnije ne dizati paniku, kao i da je zbog svega, pojačano prisustvo policije na ulicama.

Zver je prethodnog dana navodno viđena u ataru sela Feketić, u opštini Mali Iđoš. Njeno pojavljivanje u Vrbasu je, potvrđuje Tešić, logično, jer je Mali Iđoš susedna opština, a panter je u Feketiću snimljen kako se kreće u pravcu Vrbasa.

– Potrebno je da se zver danonoćno prati, a lovačko društvo, koje je opremljeno termokamerama, može da je locira i noću. Lovci mogu da je uspavaju strelicama i da posle toga bude smeštena u zoološki vrt – kazao je Tešić.

Oceni vest:
12
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja

  pre 60 dana i 14 sati

  Nisu dobili zvanicnu prijavu da je nekome nestao pas???? Od toliko lutalica i nezbrinutih, odbacenih vlasnickih pasa, jedan je raskomadan verovatno. Koga vi cekate da raskomada? Dete? Bolje se svi organizujte i krenite u lov.

  Oceni komentar:
  6
  56
 • Mika

  pre 60 dana i 13 sati

  U kakvoj je panter vezi sa Malčanskim berberinom i mladim splićaninom koji se udavio u Savi kod beograda osim što su svi mesecima zauzimali udarnu vest i zamlaćivanje naroda???

  Oceni komentar:
  15
  14
 • Podbarac

  pre 60 dana i 12 sati

  Aaa, mukica... bio u ataru Feketica, sigurno se nadao da ce Vucic doci helikopterom da ga spase! Sad mu ne preostaje nista drugo nego -Andricev venac...

  Oceni komentar:
  4
  19
 • novosadjanin

  pre 60 dana i 11 sati

  Zovite predsednika , on će je rukama uhvatiti !!!

  Oceni komentar:
  3
  29
 • Ničice padoh

  pre 60 dana i 8 sati

  Ma, neće rukama, to je ispod NJegovog nivoa. ON će je samo zamoliti da ušeta u kavez.
  Čak Noris je ništa, spram Njega.

  Oceni komentar:
  4
  13
 • Ceks

  pre 60 dana i 3 sata

  Htela bih Sonji da kažem... Možeš i ti da se spremiš i kreneš u lov, ako misliš da je to tako lako.... Naoruzaj se i napred....

  Oceni komentar:
  4
  5