Crveni krst Novog Sada prošle godine podelio 154.800 kuvanih obroka

Crveni krst Novog Sada prošle godine podelio 154.800 kuvanih obroka

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov obišli su objekat Narodne kuhinje Crvenog krsta u Futoškoj ulici i tom prilikom pristvovali podeli obroka korisnicima ove vrste pomoći. U toku 2022. godine Crveni krst Novog Sada podelio 154.800 kuvanih obroka.

Program Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada postoji od 1991. godine i sve ove godine se realizuje zahvaljujući snažnoj podršci Grada.

Za rad Kuhinje za socijalno ugrožena lica u 2023. godini finansijskim planom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu predviđeno je 45 miliona i 140 hiljada dinara. Distribucija kuvanih oboka za 600 korisnika vrši se svakog radnog dana, na dva punkta u gradu, u Klubu penzionera "Olga Petrov", na Futoškom putu br. 67  i ovde, na punktu Crvenog Krsta, u Futoškoj ulici. Korisnicima socijalne pomoći koji žive u prigradskim naseljima mesečno se deli 800 lanč paketa. Naravno, bez podrške Gradske organizacije Crvenog Krsta i njihovog tima volontera sve ovo ne bi bilo ostvarivo. Ovi mladi humani ljudi kao i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost posebno u periodu od početka pandemijske krize, u kom Narodna kuhinja Crvenog krsta Novog Sada nije prekidala sa radom – rekao je Igor Crnobarac i poželeo svim korisnicima i zaposlenima srećne božićne praznike.

Sekretar Crvenog krsta grada Novog Sada Dragan Lazić je naglasio da je u toku 2022. godine Crveni krst Novog Sada podelio 154.800 kuvanih obroka.

Osobenost programa Narodne kuhinje Crvenog krsta je i "Kuhinja na točkovima", odnosno svakog radnog dana dostavljamo kuvane obroke na 30 adresa za korisnike koji su bolesni i nisu u mogućnosti da dođu do mesta za podelu – rekao je Dragan Lazić.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan