DA LI JE KRAJ: Zbrka oko završetka školske godine

DA LI JE KRAJ: Zbrka oko završetka školske godine

Neke škole obavestile su đake da će gradivo, umesto do petka, 29. maja, učiti do 16. juna.

Iako su se u petak predavači, koji su dva i po meseca na televiziji držali nastavu đacima osnovnih i srednjih škola, oprostili od školaraca rečima "Draga deco, ovo je naš poslednji čas onlajn nastave", deci i roditeljima mnogih škola su stigle poruke da će se onlajn nastava držati do 16. juna.

Podsećamo da je kao poslednji dan nastave najavljivan 29. maj, a da će u junu posla imati samo oni koji hoće da poprave ocene i maturanti.

Međutim, roditelji su poslednjih dana dobijali poruke od nastavnika mnogih škola u kojima piše da je završena TV nastava, ali ne i onlajn nastava, te da će nastaviti da šalju lekcije i zadatke.

Na pitanje da li gimnazijalci od ponedeljka imaju nastavu, Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija kaže da je to "pitanje od milion dolara".

Ako slušate izjave ministra u poslednja dva meseca – nemaju. Međutim, ispada da to i nije baš tako. Mi smo dobili dopis koji je "i ovamo i onamo", pa su ga svi protumačili da treba i dalje da se radi. To je skandalozno – izjavio je Markov za "Večernje novosti".

Saznanje da će onlajn nastava, umesto do 29. maja, trajati do 16. juna izavalo je ogorčenje roditelja.

Nastavnici u višim razredima osnovne škole i srednjim školama najavili su i onlajn kontrolne zadatke i provere znanja.

U Ministarstvu prosvete, međutim, odlučno kažu da slanje lekcija i kontrolnih zadataka od 1. juna putem platformi nije obavezno.

Mi smo ostavili mogućnost da, ako neko to želi, može da uradi. Ali, obaveza ne postoji. Nastave od ponedeljka nema, a u školu dolaze samo deca koja žele da poprave ocene – kaže za "Novosti", Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete za osnovno obrazovanje.

Direktori škola objašnjavaju da postupaju prema školskom kalendaru koji je nedavno izmenjen i da se deci od prvog do sedmog razreda školska godina završava 16. juna te nastavnici moraju da imaju aktivnosti do tog datuma jer moraju održati obavezan broj časova.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Večernjih novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan