Da li je na pomolu rešenje višedecenijskog problema?

Da li je na pomolu rešenje višedecenijskog problema?

Objekat koji je gotovo dvadeset godina izaziva opasnost po bezbednost građana i ruži deo centra grada, a nalazi se na uglu ulica Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina, po saznanjima radija 021, mogao bi biti srušen a na njegovom mestu izgrađena trospratnica.

O rekonstrukciji ili rušenju ove zgrade govorilo se i prethodnih godina, ali ništa nije učinjeno. Stanove u njoj je kupila "Ipon gradnja" još 2001. godine, ali je, prema svemu sudeći, bilo kakav posao do sada kočila restitucija.

"Ipon gradnja" je poslala Gradu Novom Sadu predlog za razmenu nepokretnosti putem neposredne pogodbe, s obzirom na to da je samo mali deo objekta, nekadašnja fotokopirnica, ostala u vlasništvu grada. Umesto ovog, "Ipon gradnja" nudi Gradu poslovni prostor u budućoj zgradi na istoj lokaciji, veličine 20 kvadratnih metara, javlja Radio 021.

Kako navode, investitor je vlasnik svih ostalih nepokretnosti na parceli, te drugih vlasnika na njoj nema. Ruina na uglu Mike Antića i Žarka Zrenjanina nalazi se u izuzetno lošem stanju, a ne postoji više ni zaštitna mreža, nego samo daske koje su iznad glava prolaznika, koje bi trebalo da ih zaštite od potencijalnog urušanja objekta. Umesto slike napuštenog i urušenog objekta uskoro bi tu mogao da nikne objekat sa podzemnom garažom, prizemljem, tri sprata i potkrovljem, koji će biti namenjen za višeporodično stanovanje.

Detaljnije o vesti možete pročitati na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1351 dan i 23 sata

  Ako je investitor pametan, napravice fasadu da bude ista ili slicna staroj a unutra moderno, naravno. Samo da ne bude staklo i metal....

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Sava

  pre 1351 dan i 18 sati

  Investor je pametan zato se I vozi u najnovijem audiju,I napravice od stakla,jer seljana (elita)tako trazi.A misli on I na sirotinju,napravice na klisi kod deponije jeftino das uzme na kredit za 990 EUR/mlv,,a ti narode pozuri Jos Malo pa nestalo stanova. U NS gradu nekulture I deponije I kereceg izmeta.

  Oceni komentar:
  1
  5