DAN OSLOBOĐENJA: Vojska Srbije spremna za veliku svečanost u subotu (FOTO)

DAN OSLOBOĐENJA: Vojska Srbije spremna za veliku svečanost u subotu (FOTO)

Povodom predstojeće svečanosti obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, juče je na Beogradskom keju, pred brojnim našim sugrađanima, izvedena generalna proba prikaza operativnih sposobnosti Vojske Srbije kroz izvođenje dejstava jedinica Rečne flotile, RV i PVO i Specijalne brigade Kopnene vojske.

Početak svečanosti označiće, kako smo videli, prikaz osposobljenosti jedinica Garde u kome će Počasni bataljon, s platoa Petrovaradinske tvrđave, izvršiti počasnu artiljerijsku paljbu s tri plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

U prvom delu dinamičkog prikaza jedinice Rečne flotile demonstrirale su izvođenje protivminskih dejstava, izvođenje rečnog desanta uz dejstvo brodske artiljerije i vazduhoplovnu vatrenu podršku jedinica RV i PVO. Prikazan je i rad tima ronilaca na zadatku borbenog traganja i spasavanja, odnosno pri izvlačenju utopljenika, kao i način kontrole unutrašnjih plovnih puteva i postupak prilikom rešavanja krize nastale otmicom civilnog plovila uz koordinaciju dejstava pripadnika Specijalne brigade, Rečne flotile i RV i PVO.

U drugom delu usledio je nastup motorizovanog ešelona u kome su prikazana i najnovija i najsavremenija sredstva ratne tehnike i sredstva u razvoju, borbena i modernizovana vozila i naoružanje iz domaćeg proizvodnog programa.

Svečanost i prikaz operativnih sposobnosti Vojske Srbije Novosađani će moći da prate u subotu 22. oktobra, na Beogradskom keju, ispred Doma Vojske.

Danas od 16 časova biće upriličen defile pripadnika Garde od Doma Vojske do centralnog novosadskog trga, s prikazom egzercira i borilačkih veština.

Još fotografija s jučerašnje generalne probe pogledajte OVDE.

Izvor: http://www.mod.gov.rs
Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan