Dečak se izborio za Bejblejd arenu u blizni Betanije?!

Dečak se izborio za Bejblejd arenu u blizni Betanije?!

Šestogodišnji Simon, koji je pisao gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, kako bi dobio dozvolu za izgradnju arene za Bejblejd, sva je prilika da će svoj projekat uspeti da realizuje, saznaje InfoNet Vojvodina.

Nakon izveštavanja portala InfoNet Vojvodina o dečaku Simonu Nikoviću koji želi, na igralištu iza Betanije, izgradi arenu za “borbu” bejlejdova, reagovao je kabinet gradonačelnika.

- Veoma mi je simpatično pismo šestogodišnjeg Simona i to koliko on veruje u svoju ideju. Moram da priznam da mi se nikada do sada nijedno dete nije ovako zvanično obratilo i to sa tako jasnom idejom. Beskrajno mi je simpatičan. Sledeće nedelje Simonu ću upriličiti prijem i radujem se susretu - izjavio je za InfoNet Miloš Vučević.

- Simonovo pismo zaprimljeno je 14. jula. Informacija da o Simonovoj ideji od jutros pišu i mediji, zatekla nas je usred sednice Skupštine grada. Gradonačelnik mi je rekao da odmah pronađemo to pismo i preduzmemo potrebne korake - kaže za InfoNet Vojvodina Nada Kobac, šef kabineta gradonačelnika.

Da su u Gradu ozbiljno pristupili Simonovom projektu potvrđuje i činjenica da su iz kabineta već kontaktirali nadležne u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (nekadašnnji ZIG), kako bi proverili postoje li uslovi da na toj lokaciji bude izgrađena arena za bejblejd.

Određen broj građana već je ponudio i finansijsku i fizičku pomoć tokom izgradnje, ako ona bude odobrena, a finansijsku pomoć najavljuje i Grad.

Simon je za InfoNet izjavio da njegov projekat košta nekoliko hiljada dinara, a ima i precizan finansijski plan, po etapama gradnje.

- Imam svoje ušteđevine, ali će mi mama i tata dati još novca, ukoliko bude trebalo - otkrio je Simon.

Dečak je na ideju o “bejblejd” areni došao nakon gledanja istoimenog crtanog filma.

- Stalno gledam crtani “Bejblejd” i mislio sam da napravim arenu na igralištu, pošto mi je ova moja u stanu jako mala, ali onda su mi mama i tata rekli da to ne može tako i da moram da pitam gradonačelnika. Hteo sam da ga zovem telefonom, ali su mi rekli da ni to ne može. Da mogu jedino da mu napišem pismo - objašanjava Simon kako je sve počelo.

Šalter! Kakva smešna reč!”

Tako je ubrzo, sa mamom stigao i do Gradske kuće, gde je saznao da tamo postoji i šalter sala.

- Napisao je pismo i napravio kovertu, koja se raspala na putu do Gradske kuće. Portir mu je rekao da će morati da ide u šalter salu. Uzviknuo je – šalter! Kakva smešna reč -  prepričava Simonova mama.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan