"DEČIJA NEDELJA" U NS: Besplatni sadržaji i aktivnosti za decu, roditelje, bake i deke...

"DEČIJA NEDELJA" U NS: Besplatni sadržaji i aktivnosti za decu, roditelje, bake i deke...

Na konferenciji za novinare predstavljen je program manifestacije "Dečija nedelja", koja će biti održana od 2. do 8. oktobra pod sloganom "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta".

Na pres konferenciji "Dečije nedelje" – koju organizuje Udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada Novog Sada – prisustvovao je i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

- Grad Novi Sad i Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu su i ove godine izdvojili sredstva za održavanje manifestacije "Dečija nedelja" kako bi deci, njihovim roditeljima, bakama, dekama, prosvetnim radnicima i svim zainteresovanim građanima Novog Sada omogućili brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. Zajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece, pružanje mogućnosti deci da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje, kao i unapređenje kvaliteta života dece. "Dečija nedelja" skreće pažnju najšire javnosti na prava i potrebe dece, ukazujući na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava – rekao je Tihomir Nikolić i dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku, posebno vodeći računa o najosetljivijim kategorijama stanovništva.


Koordinatorka projekta Ljiljana Maširević je istakla da je i ovogodišnji program "Dečije nedelje" izuzetno bogat i da je pripemljen u saradnji sa dugogodišnjim partnerima.

- Svečano otvaranje je u ponedeljak u Kulturnom centru Novog Sada i započinje koncertom Muzičke škole "Isidor Bajić" i horom penzionera, a nastupiće i mlada violinistkinja Lana Zorjan. Tu su i brojni sadržaji i programi za roditelje, aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilja u školama, a biće i izvedena vršnjačka predstava "Jednaki u NEnasilju" namenjena starijim učenicima. Programom su predviđene i kreativne radionice otvorenog tipa za naše najmlađe i mnoge druge, kao i sadržaji za osobe sa invaliditetom koji su realizovani u saradnji sa ŠOSO "Milan Petrović", Društvom za podršku osobama sa autizmom i Domom za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Veternika, a svi programi su potpuno besplatni – rekla je Ljiljana Maširević.

Predsednica Saveta za osobe sa posebnim potrebama Sonja Radaković je rekla da će u cilju poboljšanja kvaliteta života i položaja dece u našem gradu biti održana Konferencija o pravima deteta 6. oktobra sa početkom u 12 časova u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada. 

- Na konferenciji će učestvovatii Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, kao i svi subjekti koji se bave socijalnom zaštitom, institucije i nevladin sektor, a tema konferencije su problemi dece koja žive i rade na ulici, deca koja žive u nasilničkom okruženju i dece koja žive u siromaštvu. "Dečija nedelja" ima brojne inkluzivne programe i ovom prilikom bih pozvala sve sugrađane na izložbu "Spretne ruke-svet bez muke" koju organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom u četvrtak u 12 časova u Kulturnom centru Novog Sada –  rekla je Sonja Radaković.

Promoterka Dečije nedelje Lana Zorjan, violinistkinja i učenica Muzičke škole "Isidor Bajić", rekla je da je ponosna što je promoter "Dečije nedelje" koja joj mnogo znači zbog brojnih posvećenih deci.

MANIFESTACIJA "DEČIJA NEDELJA" podrazumeva mnoge besplatne predstave i radionice koje imaju za cilj da afirmišu dečije talente. Program će se odvijati i u tržnom centru "Big", Gradskoj biblioteci, a program manifestacije možete pogledati dole.

 Kliknite na sliku za višu rezoluciju

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan