Demokrate pozvale odbornike da ne usvoje predlog GUP-a Novog Sada

Demokrate pozvale odbornike da ne usvoje predlog GUP-a Novog Sada

Gradski odbor Demokratske stranke (GO DS) u Novom Sadu uputio je pismo svim odbornicima u Skupštini grada u kojem ih poziva da na sednici gradskog parlamenta u četvrtak 21. jula odbiju predlog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine.

Novosadske demokrate u pismu detaljno objašnjavaju zašto predloženi plan ne treba usvojiti i navode niz primera iz kojih se vidi zašto je plan neprihvatljiv i štetan po grad: od Novog Sada na vodi, preko uništavanja zelenila, do izmena namene zemljišta u korist investitora, a na štetu građana. U pismu se posebno skreće pažnja na to da će po predloženom GUP-u biti smanjeni prihodi grada po osnovu izdavanja građevinskih dozvola, što se krije od javnosti.

Sve ovo i još mnogo toga drugog vi treba da "pokrijete" svojim glasom u Skupštini Novog Sada,  upozoravaju demokrate se u pismu odbornicima.

U savremenom svetu pod pojmom razvoja odavno se ne podrazumeva samo izgradnja višespratnica, betoniranje i asfaltiranje. Razvoj je unapređenje kvaliteta života, a za to je potrebna zdrava životna sredina, zelene površine koje obezbeđuju više kiseonika i snižavaju temperaturu vazduha, uslovi za sport i rekreaciju, lokalni odgovor na globalno otopljavanje... U predloženom GUP-u takvog razvoja nema ni u tragovima. Mada znamo ko je pisao taj dokument i kako izvršna vlast pokušava da ga nametne gradskom parlamentu, konačna odluka je ipak na vama. Vi ćete sami odlučiti da li ćete podržati taj nemerljivo štetan dokument ‒ dodaje se u pismu.

Predsednik GO DS prof. dr Veljko Krstonošić naveo je da pismom pokušavaju da apeluju na savest i razum svih odbornika, ali i da se ti ljudi ohrabre da donesu pravilnu i odgovornu odluku o budućnosti svog grada.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan