Deveti ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra u Novom Sadu (FOTO)

Deveti ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra u Novom Sadu (FOTO)

Najavljena manifestacija koja utiče na dobar imidž našeg grada.

Nacionalna nedelja mode, ''Serbia fashion week'', deveta po redu, biće održana od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u novosadskoj Gradskoj kući.

O programu i značaju te manifestacije govorili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica ''Serbia fashion weeka'' Svetlana Horvat, kao i dizajnerke Marija Šabić, Milica Tričković i Lepa Couture.
- Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, ''Serbia fashion week'' mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj –
rekao je Dalibor Rožić i dodao da je ''Serbia fashion week'' važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta ''Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture'' i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.

 

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača dinastije ''Gucci'', a biće predstavljeno i prvo izdanje knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija ''Gucci''.

- Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope – rekla je Svetlana Horvat.

 

Кako je rečeno na konferenciji, otvaranje Manifestacije biće upriličeno u domu Narodne Skupštine Srbije gde će u saradnji sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i kompanijom "Color Press Group" biti upriličen panel na kojem će eminentni predavači upoznati širu javnost o značaju mode.

Tokom ''Serbia fashion weeka'' predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći modni kreatori, a kompletan program dostupan je OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan