DEVIĆ: Evropska komisija prati proces stečaja firme ATP "Vojvodina"

DEVIĆ: Evropska komisija prati proces stečaja firme ATP "Vojvodina"

Bivšem vlasniku novosadskog preduzeća ATP Vojvodina Iliji Deviću nakon što se žalio da je Privredni sud i treći put doneo istu odluku, iako su prethodne dve poništene, da je prodaja imovine tog preduzeća obavljena i da imovina treba da se upiše u katastar, a hipoteke izbrišu, obratilo se odeljenje za proširenje Evropske komisije (EK) i obavestilo ga da prati taj proces.

Uveravamo Vas da EK pažljivo prati celokupnu situaciju vladavine prava u Srbiji, a u okviru pregovora Srbije o proširenju EU. U ovom kontekstu, cenimo i primamo na znanje primljene informacije. To je od pomoći u smislu razumevanja i procene kako se vladavina prava primenjuje u Srbiji –  navodi se u dopisu iz Brisela.

Dević je u saopštenju naveo da o stečajnom postupku ATP "Vojvodina" redovno obaveštava EK i da je u poslednjem obaveštenju naveo da je sudija novosadskog privrednog suda Vladislav Kurtek tri puta donosio rešenje o brisanju hipoteke na objektima ATP "Vojvodine" i tri puta nalagao Katastru da izvrši upis vlasništva kupca.

– Da je to sprovedeno, Poreska uprava, banke i ja ne bi mogli da naplatimo svoja potraživanja. Dva puta je Privredni apelacioni sud poništavao rešenje sudije Kurteka i upozoravao da zakon ne dozvoljava sudiji da izdaje takav nalog, i da  katastar po tome neće smeti da postupi – naveo je Dević u saopštenju.

Dodao je da je Kurtek zakazao završno ročište za 3. avgust, iako postupak nije okončan.

Ilija Dević izneo niz nepravilnosti u pokušaju prodaje ATP "Vojvodina"

SLUČAJ ATP "VOJVODINA": Ilija Dević podnosi krivičnu prijavu protiv notarke

Preduzeće ATP "Vojvodina" privatizovano je 2004, kupio ga je Ilija Dević i u izgradnju nove autobuske stanice sa pratećim servisom uložio oko 30 miliona evra. Dević je 2006. potpisao ugovor sa predstavnicima Grada Novog Sada kojim je trebalo da se autobuska stanica u Novom Sadu izmesti na tu, novoizgrađenu, lokaciju, ali gradsko rukovodstvo nije ispunilo tu obavezu i preduzeće je otišlo u stečaj.

U martu prošle godine imovina tog preduzeća prodata je za oko 3,6 miliona evra dvema domaćim firmama koje ne mogu da je uknjiže zbog hipoteka.

Kompanija Petra Matijevića kupila autobusku stanicu ATP "Vojvodina"

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lili

  pre 624 dana i 21 sat

  Nisi jedini , a sta je sa Jugoalatom taj doticni sudija je bivse radnike doveo do prosjackog stapa i mnogo njih su na Rumenickom putu bb.

  Oceni komentar:
  0
  0