Dezinfikujte prostor profesionalno, lako i sigurno

Dezinfikujte prostor profesionalno, lako i sigurno

Ukoliko želite da uradite profesionalnu dezinfekciju prostora u kojem boravite, preduzeće "Eko-Sub" vam stoji na raspolaganju za dezinfekciju svih vrsta objekata, od poslovnih prostorija i stambenih zgrada, do domaćinstava i otvorenih površina.

Od svih mera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, dezinfekcija predstavlja vrlo važnu, a po mišljenju mnogih stručnjaka, i najznačajniju protivepidemijsku meru.

Kako objašnjava Robert Perčić iz "Eko-Sub" preduzeća, dezinfekcijom se uništavaju ili odstranjuju patogeni mikroorganizmi i druge klice u neživim medijima, na predmetima, površinama, u tečnostima i vazduhu, do nivoa koji se smatra zdravstveno sigurnim.

– Profesionalna dezinfekcija koju radimo ubija sve vrste mikroorganizama, dakle viruse, bakterije, parazite, grinje, ne može ništa da preživi posle prskanja i dezinfekciju je dobro raditi redovno, pogotovo na mestima gde cirkuliše veliki broj ljudi - objašnjava Perčić, dodajući da ne postoji konkretan broj tretmana koji se preporučuje, već da on zavisi od situacije.

 – Ukoliko se neko zarazi korona virusom, potrebno je obavezno uraditi dezinfekciju prostora u kojem osoba boravi. Kada je u pitanju stambena zgrada u kojoj živi 500 stanara, poželjno je dezinfekciju raditi često, a ako je u pitanju kancelarija u kojoj radi pet osoba koji se pridržavaju higijenskih mera, onda je dovoljno uraditi jednom mesečno.

Više informacija o uslugama "Eko-Sub" preduzeća možete pronaći na njihovom sajtu i Fejsbuk profilu. Zakazivanje je moguće putem telefona svaki dan: 063 55 17 24.


Po rečima našeg sagovornika, problem sa korona virusom, kao i sa drugim patogenim mikroorganizmima, predstavlja to što se zadržava na svim materijalima, zbog čega je izuzetno važno detaljno očistiti sve površine u kući i na radnom mestu.

– Virus može da opstane na materijalima od nekoliko sati do nekoliko dana. Na aluminijumu se zadržava od 2 do 8 sati, na papiru do 24 sata, na plastici od 2 do 6 dana, na keramici i drvetu do 4 dana, dok na čeliku, metalu i staklu može da bude prisutan do 5 dana. Zbog svega navedenog, dezinfekcija treba da nam bude prioritet u ovim danima - kaže Perčić.

Osim dezinfekcije objekata, preduzeće "Eko-Sub" pruža i usluge dezinfekcije vode za piće i vode u bunarima, usluge hiperhlorisanja sa dehlorisanjem, popravke i sanacije vode u lokalnim vodovodima, te uzimanja uzoraka vode za bakterijsku i hemijsku analizu.

U ugostiteljskim objektima, objektima za preradu mesa, prodavnicama, farmama, mlekarama, prodavnicama hrane, preduzeće pruža usluge dezinfekcije opreme, uređaja, radnih površina, sanitarnih čvorova i radne odeće, a takođe se bavi i dezinsekcijom, deratizacijom, fumigacijom i zaštitom od ptica. 

 "Eko-Sub" telefon: 063 55 17 24.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan