Divna Forest promovisala pesmu koju će snimiti u 101 verziji za Ginisa

Divna Forest promovisala pesmu koju će snimiti u 101 verziji za Ginisa

Divna Forest predstavila je svoju prvu pesmu "Ključ" na promociji održanoj u kafeu "Tesla". Novosadska umetnica ima u planu da ovu pesmu snimi u sto jednoj verziji, kad je prevede na više jezika i prilagodi je u više žanrova. Sto prva verzija će biti klasična, a sa celom idejom na jednom CD-u će imati bar šezdeset različitih harmonija što postavlja novi Ginisov rekord.

"Divna Šuma" se zahvalila svima koji prate i podržavaju njen rad. Talenat i dar za umetnost voli da predstavi na neobičan način, tako što u drugima pronalazi deo sebe, onu kreativnu i divnu stranu i podstiče njihov razvoj. Veruje da jedni u drugima treba probuditi onog umetnika u sebi.


Pre nego što otključam srce i pokažem koliko ima mesta za sve divne ljude i koliko inspiracija u svako godišnje doba oslikava moj pogled na svet, zahvaljujem se Stvoritelju svih nas i radujem se svakom novom danu ispunjenim ljubavlju. Cilj je da poruku ove pesme razume svako na svetu, na svom jeziku i u omiljenom žanru, to da neko želi upravljati našim čulima, a da nam osećaj ljubavi niko nikada ne može oduzeti – istakla je mlada umetnica, sa kojom smo nedavno uradili intervju na našem portalu.

Umetnik Branko Miladinović, učesnik svih festivala u bivšoj Jugoslaviji, istakao je nesvakidašnji stil i originalnost koju Divna Forest poseduje, jer je u današnje vreme kada su svi postali umetnici, teško naći nešto što je drugačije, još teže prihvatiti.

Pesma "Ključ" je nastala 2021.godine. Prvo je snimana u studiu "DoReMi", potom u "zOrange" studiu kod Zorana Stankovića.

Divna Forest će sa svojom crvenom harmonikom nastupati na 21. EXIT festivalu koji će se održati od 7. do 10. jula. Nastupaće sva četiri dana, a u repertoaru će se naći i pesme sa prvog CD-a "Čaj sa medom" benda Hercenšlus, u stilu laloškog svinga, pored njenih pesama u žanru filmskog folk-pank-a. Pesma "IEKSAJTI" je njena druga kantautorska pesma koju će takođe izvesti na ovogodišnjem interkontinentalnom EXIT Festivalu.

Sa Hercenšlus bendom nastupiće na 57. Vinkovačkoj Jeseni u Vinkovcima 15. septembra, nakon džez festivala Nišvil 9. avgusta u Nišu i internacionalnog festivala Ohrid fest 3. septembra u Severnoj Makedoniji.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladimir

  pre 645 dana i 15 sati

  Bravo Divna, gledao sam te na TV !!!....

  Oceni komentar:
  0
  0