Đaci u Vojvodini od sutra na prolećnom raspustu

Đaci u Vojvodini od sutra na prolećnom raspustu

Osnovci i srednjoškolci u Vojvodini su od sutra, 15. aprila, na prolećnom raspustu koji traje do 25. aprila.

Učenici osnovnih škola u ostatku Srbije na pauzu idu nedelju dana kasnije, dok školskim kalendarom za srednjoškolce nije predviđen raspust u aprilu. Oni će odmarati za uskršnje i prvomajske praznike.

Za đake osnovnih škola u ostatku Srbije raspust je planiran od petka 22. aprila i trajaće do 3. maja. Srednjoškolci će imati pauze od nekoliko dana za uskršnje praznike – od 22. do 25. aprila i prvomajske praznike – 2. i 3. maja. I osnovci, i srednjoškolci ponovo će biti u školskim klupama 4. maja.

Drugo polugodište za učenike osnovnih  i srednjih škola u celoj Srbiji završava se 24. juna. Školska godina je pomerena za tri dana zbog produžetka jesenjeg i sretenjskog raspusta zbog epidemije korona virusa pa će, umesto do 21. juna, trajati do 24. juna. 

Osmaci i maturanti četvorogodišnjih i trogodišnjih škola raspuštaju se ranije. Tako se za učenike osmog razreda drugo polugodište završava 10. juna, za učenike četvrtog razreda gimnazije 27. maja, dok se za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola završava 3. juna, javlja Euronews.rs.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan