DJB: Neće nas biti u gradskoj Skupštini u narednom mandatu, ali vratićemo se!

DJB: Neće nas biti u gradskoj Skupštini u narednom mandatu, ali vratićemo se!

Najnovije saopštenje gradskog odbora pokreta "Dosta je bilo" prenosimo vam u celosti.

– Četiri godine smo, kao odbornička grupa, učestvovali u radu Skupštine Grada Novog Sada.

Četiri godine smo ukazivali na sve nepravilnosti, zloupotrebe, slučajeve korupcije, neracionalnog trošenja javnog novca...

Trudili smo se, kako smo najbolje znali i umeli, da štitimo interese građana koji su nam ukazali poverenje na izborima 2016. Godine.

Nazivali su nas "političkim avanturistima", "amaterima", "neznalicama". Predstavnici opozicije jednako koliko i predstavnici vlasti. To nam je bio jasan znak da smo na dobrom putu.

Četiri godine smo, van skupštinske sale, komunicirali sa sugrađanima putem tekstova, saopštenja, javnih tribina i direktnog kontakta sa ciljem da skrenemo pažnju i otvorimo sva važna pitanja koja se tiču svakodnevnog života u Gradu.

Kako je vreme prolazilo, sve više je rasla vera da radimo dobre i ispravne stvari. Podrška građana za naš rad je bila sve vidljivija i jača.

Iako smo bili pod gotovo potpunom medijskom blokadom, iako se vlast trudila da nas predstavi kao beznačajnu i marginalnu političku grupaciju, nismo odustajali.

Potpise podrške za izlazak na lokalne izbore smo sakupljali sami. Nije bilo lako, naprotiv. Trajalo je prilično, uz različite vrste opstrukcija i podmetanja klipova u točkove. I svako ko tvrdi da je jednostavno sakupiti 800 potpisa, da se to završi za dva ili tri dana, neka pokuša da to uradi samostalno, bez pomoći vladajućih struktura.

Mi smo u tome, zahvaljujući našim sugrađanima, uspeli.

Lista za lokalne izbore pokreta "Dosta je bilo" pod nazivom SUVERENISTI je oborena sudskim putem. Zbog upotrebe navodnika i pogrešne terminološke oznake. To je, odjednom, postalo neverovatno veliki problem.

Problem nisu ratni veterani 1996. ili 1998.godišta, problem nisu lica koja se pre četiri godine kandiduju na listi jedne nacinalne manjine a ove godine na listi druge nacionalne manjine iako ni jednoj ni drugoj nacionalnoj manjini ne pripadaju, problem nije Ruska stranka bez Rusa...

"Problem" su oni kojima su se različiti delovi naopakog sistema podsmevali, koje su omalovažavali a kojih su se, očigledno, uplašili!

Zabranili su nam učešće na lokalnim izborima, na kojima bi po svim prognozama ostvarili dobar rezultat.

Neće nas biti u gradskoj Skupštini u narednom mandatu, ali vratićemo se!

Jer mi ne odustajemo! 

Pokret "Dosta je bilo"

GO Novi Sad

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan