Dnevna žurka na Ribljoj: Pijace kao centar okupljanja

Dnevna žurka na Ribljoj: Pijace kao centar okupljanja

Na Ribljoj pijaci organizovana je tradicionalna dnevna žurka povodom proslave Nove godine po Julijanskom kalendaru. Proslavu organizuje nekoliko ugostiteljskih objekata na Ribljoj pijaci uz podršku Javnog komunalnog preduzeća Tržnica.

 

 

Direktor Tržnice, Miloš Tubić, kaže da je ovaj dan postao simbol Riblje pijace.

- Kao što se Noć muzeja više ne može zamisliti bez Riblje pijace, Nova bez novogodišnje pijace, centar grada se ne može više zamisliti bez zlatiborske, leskovačke i subotičke pijace, tako se nadam da se ni 13. januar više neće moći zamisliti bez svirke na otvorenom na Ribljoj pijaci.

 

 

Tubić je otkrio i planove Tržnice za 2016. godinu. Prema njegovim rečima, ovo preduzeće planira otvaranje platoa Satelitske pijace, početak izgradnje nove pijace koja će biti komunalno najopremljenija u Novom Sadu, kao i proširenje Petrovaradinske pijace za 50 odsto.

 

 

- Po ugledu na uspešan recept koji smo primenili na Satelitskoj i Detelinarskoj pijaci planiramo da i na Petrovaradinskoj pijaci otvorimo dodatne sadržaje poput mlekara, mesara, pekara i da to bude rentabilna pijaca.

 

 

Žurka na Ribljoj pijaci traje do 15 časova, a posetioce pored rok muzike očekuju i gurmanski specijaliteti, jer su organizatori ozbezbedili i prigodnu zakusku.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roki

  pre 2072 dana i 19 sati

  Tesko je ne primetiti da ova ekipa iz Trznice stvarno pokusava nesto ok da napravi. Maltene niko nista u gradu ne radi od tih drzavnih jasli, a ovi svako malo neka akcija. Pohvalno.

  Oceni komentar:
  1
  0