"DNEVNIK": Mišeluk sve atraktivniji za gradnju, traži se "kvadrat više"

"DNEVNIK": Mišeluk sve atraktivniji za gradnju, traži se "kvadrat više"

Mišeluk će, kako je ranije najavljeno, biti rezidencionalno naselje, a već sada, po rečima agenata za prodaju nekretnina, na ovom potezu se traži "kvadrat više".

"Živnuli" su i dugi delovi Petrovaradina, a cene nekretnina i zemlje su i do nekoliko puta skuplje, piše novosadski "Dnevnik".

Danča Slavov, direktor i vlasnik "Status nekretnina" kaže da je izgradnjom kovid bolnice na Mišeluku došlo do povećane potražnje za parcelama, kako od strane investitora, tako i od strane onih koji bi da izgrade kuću na sremskoj strani.

Cene parcela na Mišeluku su poskupele za 30 odsto. Kvadratni metar košta od 70 do 140 evra, a cena zavisi od lokacije. Mišeluk je uvek bio atraktivna lokacija, kako zbog blizine gradu, tako i zbog pogleda, ali izgradnjom bolnice je postala još traženija. Investitori očekuju da će tu cena kvadrata biti viša u odnosu na ostale delove grada, dok oni koji žive u gradu, a žele da grade kuću, vrlo rado biraju Mišeluk – rekao je Slavov za "Dnevnik".

Predsednik sindikata građevinskih radnika Vojvodine Josip Modić je napomenuo da je oko 500 radnika angažovano na potezu Mišeluka, za izgradnju kovid bolnice i za okolne radove na saobraćajnicama.

Tokom korone su traženi placevi za izgradnju stambenih objekata i kuća, a kako je krenula izgradnja bolnice, potražnja je još veća. Traže se parcele od 500 do 3.000 kvadrata. Ima i slučajeva da ljudi kupuju zemlju da bi ulagali, jer očekuju da će na tom potezu sve biti skuplje – navodi Modić.

Na početku Alibegovca, kaže, u planu je izgradnja devet zgrada i 14 vila sa bazenima što će biti jedinstveno naselje u Srbiji.

Sugrađani sa sremske strane očekuju da će se infrastruktura sa Mišeluka proširiti i na druge delove poput Alibegovca i Karagače, kako bi bili kompletno komunalno opremljeni – zaključio je on.

Plan da deo Petrovaradina, poznat po trkama i brzoj vožnji bude moderno blokovsko naselje poput Novog Beograda datira još iz sedamdesetih godina.

Tada se Mišeluk u gradskim planovima spominjao kao zona za porodično stanovanje, jer je postojala ideja da se Novi Sad širi ka sremskoj strani, odnosno baš na ovom prostoru. Danas je naselje Mišeluk slabo naseljeno i tu se uglavnom nalaze porodične kuće.

Gradonačelnik grada Novog Sada Miloš Vučević je u ranijim izjavama kazao da će Mišeluk biti potpuno promenjen, da je tamo zgrada RTV-a na jednom i bolnica na drugom kraju i da ostaje predivan potez koji treba da se razvija, ali tu treba da budu i obdaništa, škola, parkovi. Kako je istakao, ovo naselje će biti jedna od najatraktivnijih lokacija za život u čitavom gradu Novom Sadu.

Dodao je u ranijim izjavama da se urbanistima ne igra sa nekom velikom spratnošću, da će to biti jedno lepo rezidencionalno naselje, a spratnost će biti P+1 ili P+2, podseća "Dnevnik".

Oceni vest:
4
12

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Do prvog klizišta

  pre 532 dana i 10 sati

  Stado.

  Oceni komentar:
  7
  24
 • Zaj

  pre 532 dana i 9 sati

  Vučeviću odlazi. Vodi Galens i ostale sa sobom!

  Oceni komentar:
  9
  34
 • Gojko

  pre 531 dan i 21 sat

  Hahaha.Mislim gospodo da treba da odete preko dana i predveče na autobusku stanicu n.sad i ispratite pogledom recimo spratne autobuse Srbija turista.Na linijama za Beč, salcburg,Minhen pa završno sa Parizom.Sve prepuno naše omladine krcate prikolice buseva sa koferima.Devedeset posto su karte u jednom pravcu.Svršeni studenti,zanatlije dobra vredna deca odlaze da se nikada ne vrate.Za utehu će nama ostati nešto malo dece koja baš nemaju gde, dece tajkuna sa kupljenim diplomama, poneki diler i navijači.Kakav mišeluk, novi sad na vodi i ostali fingirani tekstovi naručeni od investitora i agencija.Gospodo nebih da ispada da nešto mračim ali se bojim da nam se sprema kataklizma po mnogim pitanjima.Setite se pre godinu dana hteo čovek čoveka da ubije zbog maske ili pakovanja toalet papira.A gde je nešto ozbiljnije.Nedaj Bože svesni nismo nadolazeće situacije

  Oceni komentar:
  12
  36
 • S

  pre 531 dan i 19 sati

  Miseluk je kliziste, kao i Ribnjak.Pre ili kasnije ce se sve sruciti u Dunav.

  Oceni komentar:
  9
  22
 • Sava

  pre 530 dana i 17 sati

  Gojko svaka čast za komentar. Ni Bog nam ne može više pomoći.

  Oceni komentar:
  6
  9
 • Dino

  pre 529 dana i 17 sati

  Ove agencije za nekretnine tako lupaju i pumpaju cene,neverovatno.Imam parcelu i cena je u stvari pala her ko normalan hoće da živi pored kovid bolnice.,naduvali su cene i nemogu da prodaju ništa,od 50 jednu,i to im je kao reper a cene su u stvari mnogo niže i niko ih u stvari ni netraži. Tako je sa svim nekretninama u gradu i oko njega. Jel znate nekog poznatog da je kupio stan skoro?

  Oceni komentar:
  3
  3