"Dnevnik": Za petnaestak dana počinje gradnja Sentandrejskog bulevara

"Dnevnik": Za petnaestak dana počinje gradnja Sentandrejskog bulevara

Novosadska Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, nakon završenog tendera, potpisala je ugovor vredan blizu 585,2 miliona dinara za izgradnju Sentandrejskog bulevara – od kružne raskrsnice s Primorskom do Velebitske ulice.

Ugovor je potpisan sa grupom izvođača radova na čijem čelu je veternički "Karin komerc" MD” a učesnici u zajedničkoj ponudi su kompanije Geodetski biro "Geometar” iz Veternika, JKP "Put”, "Energotehnika – Južna Bačka”, "Energy pro” iz Novog Sada i "Inkop” iz Ćuprije  s lokalnim podizvođačem "Imperial buildings”.

Kako prenosi "Dnevnik", radovi bi trebali da počnu za petnaestak dana. Tačan datum se još ne zna, kao ni to da li će saobraćaj dok traju radovi biti izmenjen.

Ugovorom je određeno da posao mora da bude završen u roku od 210 dana, stoga se očekuje da Novi Sad dobije novi bulevar početkom 2019. godine.

Kako je ranije najavljeno, Sentandrejski put će biti proširen i u toj ulici će biti izgrađena nova saobraćajnica bulevarskog tipa s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem. Planirano je to da se izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara i dugačke oko 1,3 kilometar.

Osim kolovoza, na obe strane biće postavljene pešačke i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju. Biće rekonstruisan i deo vodovodne i kanalizacione mreže uz izgradnju kućnih priključaka, a predviđeno je i postavljanje parking-mesta, gde prostorna ograničenja to dozvole. Pre nego što radovi krenu, moraće da se izgradi vodovodna mreža u tom delu Klise.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan