Do povremenih nestanaka vode u Veterniku i Futogu dolazi zbog radova na izgradnji dovodnika za Begeč

Do povremenih nestanaka vode u Veterniku i Futogu dolazi zbog radova na izgradnji dovodnika za Begeč

Sredinom septembra počeli su radovi na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada.

Vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, izvođač radova je DOO Bulevar Company Novi Sad, dok je rok za završetak radova šest meseci, javlja JKP "Vodovod i kanalizacija".

U pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 km. Ovim projektom je predviđeno da se azbest-cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 mm.  

Dok radovi budu trajali, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi. Do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti.  

Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći. Izgradnjom novog duktilnog cevovoda fi 400 mm prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će se povećati količina dopremljene pitke vode za navedena naselja. 

Tokom ovih radova JKP "Vodovod i kanalizacija" izvršiće kontrolu svih postojećih priključaka što će značajno smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti, navodi se u saopštenju iz ovog javnog preduzeća.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan