Dobra vest za ljubitelje životinja: U šoping sa ljubimcem

Dobra vest za ljubitelje životinja: U šoping sa ljubimcem

Ljubitelje životinja, obradovala je vest da je jedan novosadski tržni centar, po uzoru na šoping molove u regionu i svetu, otvorio vrata i za kućne ljubimce. S obzirom na to da je "pet frendli" kao termin u našem jeziku i svakodnevici još uvek nedovoljno zastupljen, a nekima i nejasan, postoje i građani kojima se ta ideja nikako nije svidela.

Bez obzira na to što je uvesti psa ili mačku u kafić, hotel, gradski prevoz ili tržni centar u drugim zemljama uobičajeno, mišljenja Novosađana o kupovini sa kućnim ljubimcem su podeljena. Neki su "za", a neki protiv te odluke.

Privikavanje na prisustvo životinja u prodavnicama zahteva određeno vreme kod pojedinaca, ali bez obzira na početne reakcije, odluka o uvođenju "pet frendli" dozvole, garantuje i veću zaradu tržnom centru, navode stručnjaci.

"Taj trend se definitivno seli iz Amerike u Evropu, iz Evrope u Srbiju. I shodno tome, mislim da je to jako dobra i pozitivna odluka, koja će itekako doprineti zadovoljstvu kupaca, a samim će biti povećana stopa kupovine", smatra ekonomista Dragan Ilić.

U novosadskom Udruženju za zaštitu životinja, pozdravljaju odluku o kupovini u društvu psa ili mačke, uz napomenu da ona može biti realizovana na višestrano zadovoljstvo, samo uz odgovorno vlasništvo.

"Svaki vlasnik zna koliko njegovom ljubimcu prija ili ne da boravi u prostoru gde ima više ljudi, da li je miran, da li je vaspitan. Mi uvek apelujemo da vlasnici budu odgovorni i ukoliko znaju da njihov ljubimac ne voli baš neku buku, da može da uznemirava druge ljude, onda savetujemo da prosto ne kreću sa ljubimcem", kaže Milena Brkljačić iz Udruženja za zaštitu životinja "Novi Sad – Spans".

U slučaju da ljubimcu ne prija buka i gužva, vlasnicima se ne savetuje da životinje ostavljaju same i bez nadzora ispred objekata, jer su česte krađe, posebno kada je reč o rasnim psima. To je još jedan od razloga za podršku "pet frendli" programu, dodaju u "Spansu".

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan