Dobro jutro, mladi Novosađani, srećan vam polazak u školu!

Dobro jutro, mladi Novosađani, srećan vam polazak u školu!

Priroda se baš nije pobrinula da vam "utre put" za srećnije školovanje, kiša je lila "kao iz kabla", ali nadamo se da ste obuli čizmice za skakanje po baricama (bar prvaci).

U delu Vojvodine "upaljen" narandžasti meteoalarm

FOTO: Srećan polazak u školu uz vodu do kolena


Vašim roditeljima nisu pomogle ni cene udžbenika i potrebnog pribora, a ni 100% povećanje naknade za užinu i ishranu u boravku u Novom Sadu.

Poskupela ishrana dece u novosadskim školama

Najveći udar na budžet očekuje nas u septembru


Novonaseljskim klincama i klincezama je čak i Elektroprovreda "čestitala" prvi dan škole sa kratkotrajnim (planiranim) nestankom struje u OŠ "Prva vojvođanskih brigada", a neki prosvetari su u štrajku.

Prosvetari najavili štrajk za 1. septembar, imaju nekoliko zahteva 


Ipak, sve to ne treba da vas pokoleba jer, i pored svega što ćete videti i čuti u životu, znanje jeste moć.

Pokušajte da u obrazovanju vidite lepe stvari, među kojima je, naravno, i dobro društvo i prijatelji, poneki, koji će vam ostati za ceo život. Naravno da će biti dosadno, i naporno, i da vam se često neće ići u školu, ali verujte da je pored divne stvari koju vam želimo – da u životu radite ono što volite, jako dobra stvar i voleti ono što radite. Naravno, ima stvari i poslova koje vam nikako ne bismo preporučili, a to su uglavnom oni koji ugrožavaju druga živa bića, a i našu planetu Zemlju.


Aktivisti: Privatno obezbeđenje presreće i zastrašuje građane koji se šetaju Fruškom gorom

Nemojte, nikako, da budete kao neki koji, radi svoje koristi, uništavaju svoj (ili tuđ) grad, selo, planinu ili reku.

Nemojte da koristite oružje već (ako je potrebno) oruđe i nemojte da diskriminišete druge, posebno zbog onoga što nisu mogli da biraju. 

Ne dajte da vam oduzmu slobode koje smo nasledili i borite se za nove... Uvek i uvek.. i samo do tačke kad ne ugrožavaju druge.

Nekada smo govorili: "Tuđe nećemo, svoje ne damo", bilo bi lepo da smo se toga pridržavali, a bilo bi još bolje da i vi pokušate.

Volite sebe i svoj život jer ćete teško dobiti šansu za neke velike preokrete. Što bi reklo "Zabranjeno pušenje": "Život je jedan, živi ga Fikreta"... 

Dosta pouke i patetike, idemo na bebe, isključenja i koronu:

Servisne informacije 

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 22 bebe  devet devojčica i 13 dečaka. Dobro nam došli bebaći, i srećno vam bilo!

Struje nemaju stanovnici Novog Sada, Rakovca, Petrovaradina i Ledinaca, a bez vode je, "tradiocionalno", Begeč.

Evo neko ko misli na školarce: JGSP "Novi Sad" je vratio "đačke polaske", nadamo se da će se ove sezone pridržavati reda vožnje. 

GSP: Novi red vožnje od 1. septembra

Još jedno podsećanje za đake prvake: ako niste nabacili friz pre prvog školskog dana, to možete besplatno da uradite do nedelje u nekoliko novosadskih salona.

Besplatno šišanje đaka prvaka širom Vojvodine od 29. avgusta do 4. septembra

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 3.710 novozaraženih, a od Kovida-19 zvanično je preminulo 12 osoba. Hospitalizovano je 658 pacijenata, a uz pomoć respiratora diše 27 obolelih.

U Novom Sadu su 30. avgusta zabeleženo 126 novih slučajeva korone. U Kovid bolnici na Mišeluku danas su na lečenju 143 pacijenata, od kojih jedanaestoro zahteva primenu mehaničke ventilacije. To je troje više nego što je bilo danima unazad.

Navigator 

Kako se bliži vikend, sve je više događaja u gradu, a danas je možda najveći otvaranje Kaleidoskopa kulture uz nastup legendarnog kompozitora i izvođača Borisa Kovača.

Boris Kovač otvara ovogodišnji Kaleidoskop kulture u novosadskom Distriktu

Ako želite da besplatno pogledate neki film u Raeni, pratite našu Fejsbuk stranicu.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dodatak

    pre 594 dana i 12 sati

    Poskupljenje vode u gradu će od danas iznositi u proseku 220 dinara za četvoročlanu Poskupljenje dolazi nakon 11 godina fiksirane cene isporuke vode.U "Vodovodu i kanalizaciji" kažu da je u međuvremenu inflacija dostigla čak 43 odsto, a njihovi rashodi 17 odsto veći od prihoda.
    Usluge "Čistoće" će od ove jeseni biti 12 odsto skuplje, što znači da će na mesečnom nivou prosečna četvoročlana porodica plaćati oko 78 dinara više nego sada, odnosno oko 730 dinara.

    Oceni komentar:
    0
    2