Dobro jutro, Novi Sade, grade dizalica

Dobro jutro, Novi Sade, grade dizalica

Meteorolozi su najavljivali zahlađenje i da bi sneg mogao da padne ovih dana, ali priznajte da nas je Baba Marta ipak iznenadila.

Juče su padale velike pahulje pa su bar oči uživale kad već nismo mogli da se radujemo pravim zimskim radostima jer se sneg odmah topio.

Trenutna temperatura u Novom Sadu je 2°C a, kako najavljuju meteorolozi, očekuje nas oblačno vreme sa padavinama i maksimalnih šest Celzijusa u toku dana.

Što se tiče biometeoroloških prilika, oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima, dok su kod meteoropata mogući reumatski bolovi i depresija.

Servisne informacije

U periodu od 5. marta (subota) u sedam sati, do 7. marta (ponedeljak) u isto vreme, u Betaniji je rođena 21 beba – devet devojčica i 12 dečaka... Čestitamo!

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" danas isključuje potrošače u delovima Novog Sada.

Bez vode su delovi VeternikaSalajke.

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovan 1.641 novozaraženi, a od Kovida-19 su zvanično preminula 32 pacijenataUz pomoć respiratora dišu 94 obolelaU Novom Sadu su 5. marta zabeležena 69 novih slučajeva korone.

U amfiteatru Spensa u 9 časova je počela javna sednica Komisije za planove na kojoj je predviđeno razmatranje primedbi, predloga i sugestija na Nacrt Generalnog urbanističkog plana grada Novog Sada do 2030. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja GUP-a na životnu sredinu. Podsećamo, ona je odložena zbog velikog broja primedbi građana na ovaj Plan. 


Poslovnikom o radu Komisije, koji je izmenjen 7. februara ove godine, zabranjeno je snimanje tonskog i video zapisa na javnim sednicama. Ekološki front Novi Sad, sa još devet organizacija, ove izmene Poslovnika vide kao pokušaj isključivanja građana iz javnih rasprava i ozakonjenje netransparentnog rada nadležnih te su unapred istakle da ovu zabranu danas neće poštovati.

Prisutni građani su u više navrata pitali članove Komisije da li rade za investitore ili za Novosađane.


Isključivanje građana iz javne rasprave o GUP-u


Za to vreme, u Novom Sadu se naveliko gradi, dizalica ima bezmalo u svim delovima grada, a to, pored određenih benefita, izaziva i nedostatak parking mesta, a na pojedinim mestima i smanjenje kvaliteta života, pa čak i uznemiravanje stanovnika koji žive u blizini.

Podsećamo vas da, ukoliko vas nešto muči ili možda želite da pohvalite nekog možete da nam pišete u Megafon.

Iako je ponedeljak, danas u Novom Sadu ima i mnogo kulturnih dešavanja – na Novosadskom sajmu gostuje književnik Damir Karakaš, a u Crnoj kući će se čitati odlomci iz autobiografije "Voli me više od svega na svijetu" Mire Furlan.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan