Dobro jutro, Novi Sade, grade festivala i drvoseča

Dobro jutro, Novi Sade, grade festivala i drvoseča

Pokajmo se svi mi koji smo se ikada zapitali, a i požalili što u našem gradu nema dovoljno mesta za parkiranje, što smo se zapitali zašto se zidaju zgrade bez dovoljno parking mesta, a najviše da se pokaju oni koji su tugovali za jednim Novim sadom koji je bio po meri građana.

Možda treba da priznamo poraz i da se povučemo, da dozvolimo da zarad nekih 300 parking mesta vidimo svoj grad kako liči na gradove koji su pretpreli ratna razaranja. I da priznamo pobedu onima koji toliko ruše i seku da mi to više ne možemo da ispratimo jer bi trebalo bar 1.000 građana da dežura da bi sačuvalo drveće, komunalnu strukturu i sve što je Novi Sad nekad činilo jednim od najlepših i najomiljenijih gradova u Jugoslaviji.

Nedeljama smo pisali kako livada kod Banovine stoji ograđena, a da se na njoj ništa ne radi. I, evo, radovi su počeli, a zna se šta se uvek radi na početku – seča drveća. Stradao je prelepi kesten uz samo zgradu a, kako nam javljaju komšije, moguće je i da svi jablani nisu na broju. Na naslovnoj fotografiji vidite položena beživotna debla koja sad mogu da služe samo za nečiji ogrev ili, eventualno, nameštaj. 

A obećavali su, prvo:  da će "sačuvati drvored u dvorištu":


Foto: screenshot "Inobačka"

Onda su nam pokazivali neke slike na kojima sve "vrvi" od zelenila: 

Kako će izgledati prostor iznad podzemne garaže kod Banovine


I onda su počeli seču...

Podsećamo, drva su posečena i na Šodrošu, a ekološki aktivisti su zabrinuti i za sudbinu koprivića iz centra.

Kamperi novosadkog Survivera na Šociki se ne predaju i pozivaju vas da im se pridružite na jogi, posmatranju ptica i u bioskopu, ali i da podržite aktivistkinju Draganu Arsić.

 

 
NASTAVAK AGONIJE: Dragana Arsić sutra opet na sudu

Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 24 bebe  14 devojčica i 10 dečakaČestitamo!

Struje nema u delovima Sremskih Karlovaca, deo Novog naselja je bez tople, a vode nema u delovima Petrovaradina i Kaća.

Deo Novog naselja u petak bez tople vode

Deo Petrovaradina u petak osam sati bez vode


O izmenama režima saobraćaja smo pisali u više navrata, pretpostavljamo da ste se već navikli, ako je to moguće.

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 337 novozaraženih, a od Kovida-19 zvanično nije preminuo niko. Uz pomoć respiratora diše devetoro obolelih (dvoje više nego prethodnog dana). U Novom Sadu je 15. juna zabeleženo 28 novih slučajeva korone (14. juna je bilo 11). 


Festivali 

Juče je u Novom Sadu otvoren 19. Festival vina "Interfest", a dok se naši novinari ne odmore i ne napišu nam kompletan izveštaj, pogledajte fotografije i video kako je to sinoć izgledalo. Još večeras i sutra možete posetiti Festival i popiti lepog vina.

Međunarodni festival vina "Interfest"  (FOTO)


Naredne sedmice, održaće se malo drugačiji festival na kom neće biti toliko veselo, ali će sigurno biti poučno i vredno posete.

"Festival pomirenja" od 25. do 27. juna u Novom Sadu


Navigator

Mnoštvo dešavanja u Novom Sadu ispratite uz pomoć našeg Navigatora.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dax

  pre 106 dana i 18 sati

  Sns mafija

  Oceni komentar:
  0
  2