Dobro jutro, Novi Sade, grade gužvi i havarija

Dobro jutro, Novi Sade, grade gužvi i havarija

U našem gradu je trenutna temperatura -1°C. Prema prognozi RHMZ-a, maksimalna dnevna neće preći, takođe jedan, ali "pozitivan" stepen. Oblačno je, a moguć je i sneg. 

Biometeorološke prilike su nepovoljne za hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju se preporučuje svim učesnicima.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije. U periodu od 8. januara (subota) u sedam sati, do 10. januara (ponedeljak) u isto vreme, u ovoj ustanovi je rođeno 26 beba – 10 devojčica i  16 dečaka.

Struju, zbog planiranih radova, nema deo Veternika, a bez vode su delovi Sremske Kamenice, Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Naši čitaoci se često žale da je u Novom Sadu previše havarija. Na sam dan Božića je bila jedna od najvećih, bar najvidljivijih u centru grada u poslednje vreme, ali moramo ipak da pohvalimo radnike JKP "Vodovod i kanalizacija" koji su dežurali za praznik i otklonili je u toku večernjih časova.

 


Do 16. januara izmenjene su trase pojedinih autobuskih linija zbog održavanja ceremonije povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture, a izmenjen je i režim saobraćaja u Starom gradu.

Euforija oko Nove godine i Božića je prošla, a korona virus je u novom zamahu. Iako je za nama vikend, prema poslednjem preseku, zabeleženo je 7.949 novih slučajeva zaraze. U Novom Sadu je 8. januara registrovano 459 novozaraženih, a tog dana je u našem gradu bilo skoro 3.000 obolelih. Naša čitateljka, zbog gužve, juče nije uspela da dođe na red u kovid ambulanti pa je preporuka da, ukoliko želite da se testirate i budete pregledani, da tamo odete što pre. Kako saznajemo, redovi su i ispred privatnih laboratorija, a nije samo korona u opticaju već i drugi virusi.

Kolaps u Kovid ambulanti na Novom naselju

NEDOUMICE: Kako razlikovati omikron od obične prehlade?

Mi vam želimo da ostanete zdravi, a ako posećujete kulturna dešavanja, da se pridržavate epidemioloških mera jer ništa nije vredno naših života.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Možemo ići pravo.... jeste tamo.

  pre 775 dana i 4 sata

  Dobro jutro Novi Sade, grade koji nikada nećeš postati zelen.
  Bar ne u narednih 10 vekova.
  Grade se toplotnim mehurom iznad sebe, koji večito skreće kišu.
  Grade betonskih kolevki koje pridošlice treba da podsećaju na napušteni krš.
  Grade automobila, gde se svaka stražnjica vozi 200m do diskonta i nazad, kao da živi u nepodnošljivoj klimi od -40 C ili +40 C.

  Oceni komentar:
  1
  5