Dobro jutro, Novosađani, da li vas je nešto naljutilo za vikend?

Dobro jutro, Novosađani, da li vas je nešto naljutilo za vikend?

Kako je "krenulo", izgleda da više neće biti teško naći teme za "Dobro jutro", samo što ni ovaj put vesti baš nisu dobre, ali naći ćemo prostora i za nešto pozitivno.

Za početak čestitamo Vukašinu iz Jovine gimnazije na bronzi sa matematičke olimpijade i stonoteniserkama iz našeg grada koje su nastavile neverovatan niz pobeda i šesti put zaredom osvojile državnu titulu. 

Učenici iz Srbije osvojili šest medalja na matematičkoj olimpijadi, među njima i đak Jovine gimnazije 

OPET NAJBOLJE: Stonoteniserke "Novog Sada" nastavile šampionski niz (FOTO i VIDEO)


Transfer blama

Događaj vikenda do jednog momenta je bio premijerkin gaf. Ona je, po sistemu "gde ja stadoh, ti produži", na Vučićevu objavu fotografije sa njom i Sinišom Malim kojom insinuira da su opozicionari montirali fotke s protesta kako bi prikazali da ih je u petak u Beogradu bilo više od stvarnog broja ljudi, odgovorila sledećom objavom:   


Toliko jedinstvo kakvo je pokazano u komentarima na ovu objavu gospođe Brnabić u Srbiji skoro nije viđeno – više od 8.700 komentara u kojima je pozitivan pronaći teško koliko i "iglu u plastu sena". Svi se slažu u tome da je izjava potpuno neprimerena situaciji u kojoj je 17 osoba ubijeno u dva masovna ubistva za dva dana da bi se posle nekoliko dana u Novom Sadu desilo svirepo ubistvo devojke koja je i 17. žrtva femicida u ovoj godini u Srbiji (u celoj 2022. godini u porodičnom nasilju ubijene su 24 žene).  

Premijerko, vidim teško je, pa da pružim malo podrške: samo nastavite s ovako besramnim objavama, što više toga pre ćete pasti. Upravo ste izveli još nekoliko desetina hiljada ljudi na sledeći protest – napisao je Marčelo dok je Sergej Trifunović pita da li joj je toliko drago što je "toliko dece pobijeno" i savetuje: "Bolje da ste otišli pred Ribnikar i zapalili sveću".

Mnogi se pitaju i šta se dogodilo da je napravila takvu objavu i pozivaju je da se ponaša "u skladu sa svojim godinama, funkcijom i stanjem u zemlji..."

Šta je gore?

Protiv premijerkine izjave su se složili skoro svi, a verujem da oko neprimerenosti izjave vrhovnog poglavara Srpske pravoslavne crkve nije baš toliko jedinstvo, ali oko načina na koji je to rečeno možda imamo veći konsenzus. Uz ispijenu čašu vina, bogatu trpezu, čini se i u neznanju da ga neko snima, patrijarh Porfirije se opustio i izneo više uvreda na račun žena (ili je u pitanju samo Poverenica za ravnopravnost?) koje se zalažu za rodno senzitivni jezik, a posle toliko ubistava žena koja ga, čini se, nisu mnogo dotakla.

Patrijarhova izjava o "senzitivnom jeziku" izazvala brojne negativne reakcije (VIDEO)


U svakom slučaju, patrijarh je, "džentlmenski" bar malo skrenuo pažnju sa izjave Ane Brnabić, a koji utisak je jači, prosudite sami.


A sad nešto lepo za početak radne nedelje 

Riječki bend Let 3 možda nije dobio maksimalan broj bodova od Srbije na Evroviziji, ali su zato njihovi sugrađani iz Gradskog kazališta lutaka juče dva puta dobili po "12 poena" u Pozorištu mladih, odnosno – gromoglasan aplauz i stajaće ovacije za jednu čudesnu, toplu predstavu "Zamrznute pjesme" koja je oduševila i dirnula publiku svih generacija. Predstava je odigrana u programu Novosadskih pozorišnih igara koje se završavaju danas predstavama "Alisa iza ogledala" u 11 i "Klovnovske kuće" od 14 časova.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan