Dobro jutro, Novosađani, dok vi uživate, neko vredno radi

Dobro jutro, Novosađani, dok vi uživate, neko vredno radi

I beše spektakl...

Opera SNP-a nam je opet približila umetnost najviše što je mogla, Novosađani su to cenili i zauzeli ceo Pozorišni trg, uživajući u slavnoj i sjajnoj operi, a prednost je bila i ta što nisu morali specijalno da se sređuju kao što bi to uradili da izvedba bila unutar pozorišta. Čak je i nevreme, koje naš grad nije zahvatilo svom snagom (kao druge delove Vojvodine), sačekalo da prođe ovaj važan događaj.

FOTO i VIDEO: Centar Novog Sada odzvanjao zvucima opere


Mora se priznati, bila je gužva, ozvučenje nije bilo na "nivou", ali verujemo da će SNP-u nastaviti da nam nudi slične sadržaje i da će svaki sledeći put organizacija biti sve bolja.

Ovih dana su i u MUP-u bili vredni i jutros su nas obavestli o spektakularnom hapšenju – sedam lica našlo se iza rešetaka zbog sumnje na zelenašenje, pranje novca i nedozovoljenu trgovinu. Oni su, između ostalog, građanima pozajmlјivali novac uz visoku kamatu, a da bi bili sigurni da će im se novac vratiti, kao zalog od njih su uzimali nepokretnosti, koje su u više slučajeva na kraju završavale u njihovom vlasništvu.

AKCIJA "GNEV": Hapšenja u NS i Nišu zbog zelenašenja, pranja novca i nedozvoljene trgovine


Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 23 bebe  11 devojčica i 12 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela bliznakinje Čestitamo!

Zbog havarija, vode nema u delovima Novog Sada.

Od najnovijih izmena režima saobraćaja, pored Ulice Modene u kojoj bi radovi na izgradnji podzemne garaže trebalo da počnu sutra, do promena je danas došlo u ulicama Kraljevića Marka Kornelija Stankovića.

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovan 291 novozaraženi, a od Kovida-19 su zvanično preminula četiri pacijentaUz pomoć respiratora diše devetoro obolelihU Novom Sadu je 24. maja zabeleženo 16 novih slučajeva korone. 

Epidemiolozi kažu da je stanje stabilno, ali virus je tu, svakog dana neko premine, u Novom Sadu je danima dvocifren broj novozaraženih, pa je savet svakako da se ponašamo odgovorno koliko možemo. A tu su i majmunske boginje.

KON: Epidemija majmunskih boginja je bilo i pre, ali se prvi put ovako brzo šire među ljudima


Navigator

Danas je još jedan praznik za ljubitelje pozorišta u Novom Sadu – počinje 67. Sterijino pozorje. Nakon otvaranja izložbe pozorišnih plakata u 19 časova, besede Miodraga Tabačkog u 20h, odigraće se premijera predstave "Mileva", koja je inače, van konkurencije. 

Mi vama, kao i svakog četvrtka, delimo ulaznice za film u Areni, ovaj put na našoj Fejsbuk stranici. 

Uživajte u umetnosti.

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan