Dobro jutro, Novosađani, jeste li zamislili želju?

Dobro jutro, Novosađani, jeste li zamislili želju?

Pred nama je hladan i sunčan dan. U Novom Sadu su trenutno 2°C, a najviše što možemo očekivati je da temperatura u toku dana dođe do četvrtog podeoka.

Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne za većinu hroničnih bolesnika, ali se izvestan oprez i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u blažem obliku. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatno odevanje.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije gde je, u periodu od 18. januara u sedam sati, do 19. januara u isto vreme, rođeno 37 beba – 20 devojčica i 17 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizanakinje, a jedna blizance muškog  pola. 

Bez vode su, zbog havarija, delovi Novog Sada i Ledinaca i ceo Futog.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je zabeleženo rekordnih 18.006 novozaraženih, a od Kovida-19 je zvanično preminulo 26 pacijenataU Novom Sadu je 17. januara registrovano 1.548 obolelih, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva porastao na 9.514. Kovid ambulanta na Novom naselju je, zbog velikih gužvi, cela pretvorena u Kovid centar.

KORONA VIRUS: Crni rekord u Srbiji, više od 18.000 novozaraženih

Cela ambulanta na Novom naselju od srede postaje Kovid centar


Naši sugrađani se ponovo žale na nepoštovanje reda vožnje gradskih autobusa, što je i u toku prošlog talasa korone bilo veliki problem, a neki i na slabije grejanje, čim spoljna temperatura malo poraste.

Novosadska palata pravde uvela je pojačane mere bezbednosti kojima će zaustaviti evakuacije zgrade zbog anonimnih dojava o bombi.

NOVOSADSKI SUD: Nove mere ukidaju evakuaciju zbog lažnih dojava o bombi


Gradska izborna komisija je i zvanično potvrdila da su Novosađani većinski glasali protiv Ustavnih promena iz oblasti pravodsuđa.

GIK: Više od 55 odsto Novosađana glasalo za NE na referendumu 


Ako želite da pogledate neki dobar film ili predstavu, zavirite u naš Navigator, a ako ste se zaželeli muzike Đorđa Balaševića, pravo mesto za vas je Gerila gde će biti Veče sećanja na Đorđa Balaševića. 

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Bogojavljenje, praznik ustanovljen na spomen Hristovog krštenja i objavljivanje Bogočoveka. Na ovaj dan se osvećuje voda, koja se nosi kući i pije radi zdravlja i prosvećenja duše i tela. Verovanje kaže da se u noći između 18. i 19. januara otvaraju nebesa na tren i da u ponoć treba pogledati u nebo i zamisliti želju.


Običaj je i da se na ovaj dan pliva za Časni krst, ali je u mnogim mestima ova manifestacja odložena zbog epidemiološke situacije.

Plivanje za Časni krst ove godine u Beočinu, Žitištu, na Markovačkom jezeru; u Beogradu bez crkvenog blagoslova

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan