Dobro jutro, "pravi" Novosađani

Dobro jutro, "pravi" Novosađani

Današnje "Dobro jutro..." (od milošte: "DJ") posvećeno je svim humanim Novosađanima i ljudima uopšte, a podstaknuto je solidarnošću i jedinstvom koje opet pokazujemo, ovaj put prema našem sugrađaninu Milošu koji se bori s leukemijom.

Svi znamo da Miloš Ćelap nije jedino dete, a posebno jedina osoba koja se bori s teškom bolešću. Znamo i da očigledno ima sreće što iza i ispred sebe ima "pravu" ekipu koja je njegovu priču uspela da istakne u prvi plan i što je za nju čulo mnogo ljudi koji žele i mogu da pomognu. Važno je napomenuti, i zato je jako važno, da ima još samo nekoliko nedelja da se novac skupi da bi ovom sedmogodišnjem dečaku što pre bila transplantirana koštana srž njegove sestre. 

U Srbiji rak godišnje odnese 20.000 života


E, sad ste tu na scenu stupili vi: pored, naravno, roditelja, tu su Miloševi drugari, njihovi roditelji, škola, kolege, humanitarne grupe, Detelinarci, vatrogasci, kafići, ekipa Državnog posla, fudbaleri Voše, muzičari, firme, pojedinci... Zaista je dirljivo gledati kako se krug podrške oko ovog hrabrog Novosađanina širi, a sve u jednom cilju – da Miloš ozdravi. 

Humanitarni koncert za Miloša Ćelapa 17. februara u "Fabrici"Svim našim sugrađanima uključenim u ovu, ali i u mnoge druge borbe za tuđu decu, braću, roditelje i prijatelje čestitam jer oni su jedni od nosilaca Grada heroja – humanog i solidarnog Novog Sada. I, kad god se povede pitanje ko je "pravi" Novosađanin, osim onoga što smo od detinjstva učili da su to oni koji ne bacaju đubre po ulici, moramo da dodamo da su to i oni koji su spremni da se založe i pomognu ljudima u nevolji. 

A među "pravim" Novosađanima, opet su zablistali i naši vatrogasci koji su juče krenuli u Tursku da pomognu spasavanje stanovništva koje je pogodio razorni zemljotres. Srećno!

Novosadski vatrogasci-spasioci krenuli put Turske


Ostalo

Hronike, otmice, maloletnička delikvencija i ostalo čega je, bogami, bilo prethodnih dana, dobiće svoje mesto u idućim "Dobrim jutrima", ali jedan od utisaka ovog ponedeljka bilo je i "pucanje tikve" između naprednjaka i POKS-a u gradu. I nije to ništa specijalno, gospodi iz novosadskog POKS-a je odavno vreme (u najmanju ruku) da se sklone, ali simpatično je bilo to saopštenje gradonačelnika koji nas je držao u neizvesnosti i tek u trećem pasusu nagovestio da se nešto dešava, a tek u četvrtom rekao o kome se radi jer, iskreno, kad pročitate: "Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke..." prvo sam pomislila da će Liga konačno i zvanično izaći iz vlasti, međutim, ipak se radilo o onima što vole da prave žurke.

Danas preskačemo i servisne informacije, potražite ih OVDE, a obratite pažnju na naš Navigator jer je puniji nego ranije, izaberite neko lepo dešavanje i uživajte.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • BROJ ZA PORUKU

  pre 378 dana i 21 sat

  ima li neki broj da i mi penzioneri posaljemo poruku podrske

  Oceni komentar:
  0
  7