DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA SA ORUŽJEM: Devojke i momci potpisali ugovore u Novom Sadu

DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA SA ORUŽJEM: Devojke i momci potpisali ugovore u Novom Sadu

Momci i devojke, njih 20 koji su ispunili sve propisane uslove, potpisalo je danas ugovore za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u decembarskom uputnom roku.

Svečanom ispraćaju kandidata, u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad, prisustvovao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac koji je izrazio zadovoljstvo što broj mladih momaka i devojaka koji se odazivaju pozivu Vojske Srbije kontinuirano raste.

Vojska Srbije nije samo oružana snaga koja deluje u slučaju potrebe, već je tu kada god se dese nemile situacije koje ugrožavaju bezbednost ljudi i imovine. Vojska je sistemski odgovor države u takvim situacijama, i mnogi su životi sačuvani zahvaljujući takvom pravovremenom odgovoru. Hvala im na svemu što čine za svoj narod, a Grad Novi Sad biće uvek tu, spreman da ih podrži i doprinese poboljšanju položaja pripadnika snaga bezbednosti – izjavio je Igor Crnobarac.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi mesec i po dana biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi isto toliko u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskom roku. On je objasio da se to može učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP "Pošta Srbije".

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan