Dolijala grupa prevaranata: Umesto novcem – plaćali komadima papira (FOTO)

Dolijala grupa prevaranata: Umesto novcem – plaćali komadima papira (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se članovi sumnjiče da su, u septembru prošle godine, oštetili više menjačnica, tako što su prilikom kupovine deviza u svežanj dinarskih novčanica umesto novca stavljali komade papira.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela prevara uhapšeni su F. D. (1981), D. Đ. (1968), B. B. (1983), V. N. (1955) i V. B. (1996).

Postoje osnovi sumnje da su sa radnicima nekoliko menjačnica dogovorili kupovinu deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu  oko 62.500.000 dinara za devizni novac.

Pošto je razmena obavljena, radnici su po dolasku u menjačnicu, utvrdili da se u torbama ne nalazi original dinarski novac, već da se u svakom svežnju, na vrhu i dnu, nalaze novčanice od 500, 1.000, 2.000 i 5.000 dinara, a između isečeni komadi papira, dimenzija originalnih dinarskih novčanica, na kojima je na zadnjoj strani bilo odštampano "kreativna radionica", a na prednjoj "smajli".

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: mup.gov.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan