DOM ZDRAVLJA: Besplatni pregledi i radionice povodom Nedelje zdravih zuba

DOM ZDRAVLJA: Besplatni pregledi i radionice povodom Nedelje zdravih zuba

Dom zdravlja "Novi Sad" tradicionalno, trideset godina zaredom, učestvuje u zdravstveno promotivnoj kampanji Crvenog krsta Novog Sada – Nedelja zdravih zuba.

Kako se navodi u saopštenju DZNS, Služba stomatološke zdravstvene zaštite u ovom periodu će intenzivirati svoje zdravstveno-vaspitne aktivnosti, koje se inače sprovode tokom cele godine.

– Posetićemo sve vrtiće i osnovne škole na teritoriji grada, i one na teritoriji opštine Sremski  Karlovci, uz organizovanje kreativnih radionica posvećenih oralnom zdravlju – najavlju iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Takođe, Centar za prevenciju Doma zdravlja će zajedno sa Službom stomatološke zdravstvene zaštite obeležiti ovu akciju utorak, 26. marta u Merkator centru od 08.30 do 11 časova, gde će se davati stručni saveti o zdravlju usta i zuba i deliti štampani promotivni materijal, a vršiće se i obuka iz oralne higijene i deliti pokloni sponzora.

Osim toga, građani će moći da izmere nivo šećera iz kapi krvi, izmere visinu krvnog pritiska i izračunaju indeks telesne mase – BMI.

– Ovim akcijama želimo da privučemo pažnju što šire javnosti, zbog značaja zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja. Isto tako cilj nam je da informišemo stanovništvo kako se zdravlje vrlo jednostavnim merama  može sačuvati i unaprediti – kažu iz Doma zdravlja "Novi Sad" i dodaju:

– Služba stomatološke zdravstvene zaštite svake godine uradi sistematske i preventivne preglede određenih populacionih grupa koji su zakonom propisani. Analizom određenih pokazatelja, koji nam služe za kontrolu praćenja rasprostranjenosti karijesa, možemo da kažemo da su oni još uvek visoki, ako ih poredimo sa zemljama EU, ali postoji tendencija pada u svim populacionim grupama – navodi se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan