Dom zdravlja na "Baby Exitu": Mama, tata, zaštiti me, vakciniši me (FOTO)

Dom zdravlja na "Baby Exitu": Mama, tata, zaštiti me, vakciniši me (FOTO)

Tokom proteklog vikenda, na Petrovaradinskoj tvrđavi održan je "Baby Exit" festival, na kojem je značajnu ulogu imao i Dom zdravlja "Novi Sad", s ekipom koju su činile tri patronažne i dve pedijatrijske sestre, kao i dva doktora stomatologije. Teme akcije nosile su naziv "Mama, tata, zaštiti me, vakciniši me" i "Pravilna tehnika pranja zuba".

Kako navode iz Doma zdravlja "Novi Sad", cilj njihovog učešća na "Baby Exitu" bilo je ukazivanje na važnost redovne, pravovremene vakcinacije dece, smanjenje straha dece od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovanje dece o važnosti i tehnici pravilnog pranja zuba, ukazivanje na važnost pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja i dr.

Deca su kroz igru pregledala i vakcinisala lutke, demonstrirala stečena znanja o pravilnoj tehnici pranja zuba na modelu vilice, kroz igru učila o važnosti pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja, i kao nagradu osvajali balon ili šarenu lopticu I bojanku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan