DOM ZDRAVLJA: Non-kovid ambulanta na Limanu 4 seli se u objekat "Jovan Jovanović Zmaj"

DOM ZDRAVLJA: Non-kovid ambulanta na Limanu 4 seli se u objekat "Jovan Jovanović Zmaj"

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obaveštavaju javnost da od četvrtka, 19. novembra, u montažnom objektu na Limanu 4 više neće raditi non-kovid ambulanta u kojoj su se radili serološki testovi, već se seli u nekadašnju kovid ambulantu u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" na Bulevaru kralja Petra prvog.

Naime, non-Kovid pacijenti, oni koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima u ambulanti u objektu “Jovan Jovanović Zmaj" će raditi brze antigenske testove.

Takođe od četvrtka, u kovid ambulanti na Novom naselju otvara se i Ambulanta za prekid kućne izolacije u kojoj su pacijenti proveli dve nedelje, a koju će pacijenti moći da prekinu i telefonskim putem. Pozivom na 4879 218 pacijent medicinskoj sestri diktira podatke i opisuje svoje trenutno zdravstveno stanje čime se uvodi  u registar i prekida samoizolaciju.

– Kako bismo ubrzali i pospešili rad naših ekipa u kovid ambulanti na Novom naselju, a zahvaljujući angažmanu nadležnih institucija, naša ustanova je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila pokretni digitalni rendgen. S obzirom na to da postojeći RTG aparat u kovid ambulanti radi bez prestanka, ovaj novi će rasteretiti postojeće kapacitete i ubrzati rad naših lekarskih ekipa – kaže se na kraju saopštenja DZNS. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan