Dom zdravlja sutra pušta u rad novi ORL aparat

Dom zdravlja sutra pušta u rad novi ORL aparat

U petak, 10. juna, u objektu Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu 4, svečano će biti puštena u rad najsavremenija ORL radna stanica, koja pruža sve mogućnosti za kompletan otorinolaringološki pregled i dijagnostiku, uz maksimalan komfor i bezbednost pacijenta.

Kako se navodi u saaopštenju, aparat je obezbeđen sredstvima dobijenim na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, a koji je raspisala Uprava za kapitalno ulaganje APV.

- ORL radna stanica omogućava specijalisti otorinolaringologije brz i jednostavan uvid u stanje uha, nosa, ždrela i grla pacijenta i postavljanje preciznije i pouzadnije dijagnoze, a time i kvalitetnije lečenje pacijenta. Pacijent je, sa druge strane, smešten udobno i bezbedno. Ovo je pogotovo važno kod pregleda dece, koja čine oko polovinu pacijenata na Odeljenju za bolesti uha, grla i nosa, navode iz Doma zdravlja.

Takođe,posebnu pogodnost predstavlja sistem video-endoskopije koji se sastoji od držača sa endoskopima, video kamere i LCD monitora, osetljivog na dodir, sa ugradjenim računarom i softverom koji uključuje bazu pacijenata sa podrškom za video-arhiviranje.

Do nabavke radne stanice postojao je samo jedan mikroskop, u objektu u ulici Zmaj Ognjena Vuka.

- Konačno, treba napomenuti da je ORL radno mesto izrađeno od savremenih materijala koji omogućavaju lako održavanje i dezinfekciju u skladu sa svim evropskim normama (poseduje odeljak sa UV lampom za pomoć u očuvanju sterilnosti), kaže se na kraju saopštenja Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan