DOM ZDRAVLJA: Ukida se kontrolni PCR test nakon dvonedeljne izolacije

DOM ZDRAVLJA: Ukida se kontrolni PCR test nakon dvonedeljne izolacije

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obaveštavaju javnost da se, prema odluci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", ukida kontrolni PCR test nakon isteka izolacije od dve nedelje.

Naime, kako se navodi u saopštneju, po prestanku karantina pacijent će biti pozvan od strane lekara iz kovid ambulanti Doma zdravlja "Novi Sad" sa terminom kada da dođe na kontrolu.

Spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija DZNS će dobijati od Instituta za javno zdravlje Vojvodine i na osnovu njega pozivati pacijente na kontrolu.

– Ovim potezom želimo da obezbedimo maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u naše objekte, tako što će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u kovid ambulantama i neće biti u kontaktu sa ostalima.S obzirom na to da se nakon izolacije neće raditi PCR testiranje, lekarski izveštaj će u mnogome zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća, da li ima tegobe... – kaže se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" podsećaju građane da je od krucijalne važnosti da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost.

– Samo odgovornošću prema sebi, i drugima, možemo umiriti epidemiološku sliku i smanjiti broj novoobolelih – kaže se na kraju saopštenja DZNS. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iskreno

  pre 1363 dana i 22 sata

  Narod to zove drugačije. PRC test.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Kolega

  pre 1363 dana i 10 sati

  Da li se ponavlja lažiranje podataka kao pred izbore-sada pred polazak dece, nastavnika, pa i roditelja u školu. Znači, nema potrebe otkrivati koronirane da bi se veštački prikazalo da je otvaranje i polazak u školu sigurna opcija. Ko koga ovde pravi blesavim? Čak i u porodicama zaraženih nema testiranja posle 14 dana???

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Još čudnije

  pre 1363 dana i 18 minuta

  Jedan moj prijatelj, motociklista, voza se po Novom Sadu uveče. On je jedan od onih koji ne ispoljavaju potrebu za dokazivanjem muškosti skidanjem prigušivača na 1300 kubičnim mašinama i urlanjem po gradu. Plašenjem saobraćajne policije, da ne smeju da im stanu na put.
  No, ovo je važnije.
  Iz dokonosti, odluči da prati kola Hitne Pomoći, jedna od ovih što takođe redovno urlaju
  i onemogućavaju duše koje bi na miru da napuste telo, da to učine u tom poslednjem trenutku.
  I šta je ustanovio taj dokoni motociklista, prateći kola Hitne Pomoći?
  Da ona služe samo za plašenje naroda.
  Bar ova, koje je on pratio. Obiđoše krug po gradu, sve vreme urlajući, ne stadoše nigde,
  ne pokupiše nikog, ne uđoše ni u jednu medicinsku ustanovu. Obiđoše krug po celom Novom Sadu, sve vreme urlajući kao da je zaista nešto hitno, i posle stadoše na burek.
  A zatim ponovo kreću u krugove.
  Ovo se naziva specijalni rat protiv svog naroda.
  Možda je vozač Hitne zaista radnik u medicinskom sektoru, ali je i Partijac.
  Možda niko ne sme ništa da mu kaže za utrošenu kilometražu i benzin, jer znaju ko je iza njega. VLAST.
  A razlozi? Jasni su nam.
  Održavanje svesti naroda da je ugrožen, da se događa nešto strašno, da slušaju sva obrazloženja sa televizije da to tako mora da bude.
  A treći talas korone?
  Pa, dok se građani vrate sa mora iz inostranih zemalja, jer bi crkli i pali mrtvi da to nisu uradili ove godine, dok donesu novi tip virusa, ili daju povod za njegovo puštanje u masu, dok to deca raznesu po školama i pošalju kućama.... rekoše i obećaše nam 12 septembar kao dan porasta zaraženih i punjenja onih sprava za disanje (ili raznošenje virusa po celim plućima. Jer, ako su zaražena u jednom delu, a ti dišeš preko respiratora, a on nema filter ili jonizator ubicu virusa, jasno je da ćeš udahnuti iste te viruse koji su se zadržali, ako ništa u crevu za disanje - u zdravi deo pluća.
  Ali, to je ona čuvena - struka. Nauka obrazovanih, za nas neobrazovane.
  Ko mi ne veruje - neka prati kola Hitne Pomoći. To je bar zakonom dozvoljeno i legalno.
  Možda naletite na neka koja zaista ništa ne rade, osim urlanja po gradu.
  Ja čoveka znam i verujem mu.

  Oceni komentar:
  1
  2