DOM ZDRAVLJA UPOZORAVA: Sve više Novosađana ne dolazi na pregled u zakazanom terminu

DOM ZDRAVLJA UPOZORAVA: Sve više Novosađana ne dolazi na pregled u zakazanom terminu

Dom zdravlja "Novi Sad" suočava se sa sve većim brojem pacijenata koji nisu došli na zakazan termin kod lekara, javljeno je danas iz ove gradske zdravstvene ustanove.

- Ne ulazeći u uzroke ove pojave, prinuđeni smo da upozorimo na ovu situaciju zarad onih pacijenata koji čekaju slobodan termin jer im je neophodna lekarska pomoć i koji bi tu mogućnost iskoristili – poručuje se u saopštenju Doma zdravlja "Novi Sad".

Kako se navodi, u službi opšte medicine DZNS, u prva četiri meseca ove godine, na pregled nije došlo 9% pacijenata, čak 1.921 dete nije dovedeno na pregled kod pedijatra, kod ginekologa nije došlo 19% zakazanih žena, dok se na RTG snimanju nije pojavilo 638 pacijenata.

- I pored svih gore navedenih problema Dom zdravlja “Novi Sad” funkcioniše kako je planirano ali nam je potrebna i pomoć građana, kojima smo svakodnevno na raspolaganju, da sa više razumevanja koriste zdravstvene usluge koje su im ponuđene – kaže se na kraju saopštenja.  

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pera

  pre 2023 dana i 14 sati

  Pa naravno. Ljudi dok dočekaju na zakazani termin, ili ozdrave/prezdrave ili odu kod privatnika i plate pregled jer su na to prisiljeni (pa se još od njih očekuje da se jave da neće iskoristiti zakazani termin). Kada bi se pravednije rasdporedio teret između državnog i privatnog sektora u zdravstvu, bilo bi i manje haosa u sistemu. Ovako sve ide po leđima građana. Oni su kolateralna šteta neuređene države. A za to smo opet sami krivi jer dozvoljavamo da se gušimo u rukama nesposobne vlasti umesto da im svima konstantno stavljamo do znanja da su svi smenjivi. Dok ne evoluiramo kao društvo, nema nama spasa i napretka...

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Komšija

  pre 2023 dana i 14 sati

  Sve vam govori njihova izjava "NE ULAZEĆI U UZROKE"
  Ako ne znate razloge onda ne možete ni da rešite problem.
  SINDROM DRUŠTVENE FIRME!!!

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Sneža

  pre 2023 dana i 3 sata

  Danas zovem da zakažem telefonom pregled za dete koje ima visoku temperaturu niko mi se dugo ne javlja. Zvala sam i pre podne i posle podne... i na kraju mi se popodne jave na telefon i kažu da kod naše doktorice ne mogu da zakažem kod njih nego da treba sutra ponovo da zovem. I onda ako sutra dobijem napokon termin znači primiće nas sledeće nedelje... to znači da će mi dete ili prezdraviti do svog termina ili ću morati privatno da ga vodim ako ne bude dobro ;(

  Oceni komentar:
  0
  0