DOM ZDRAVLJA: Za vreme praznika povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama

DOM ZDRAVLJA: Za vreme praznika povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" javljaju da se i u toku novogodišnjih praznika u ovoj zdravstvenoj ustanovi radilo punom parom.

Kako se navodi u saopštenju, dežurstvo  u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj"  Službe opšte medicinine i Službe za zdravstvenu zaštitu radnika, kao i dežurstvo u prigradskim dispanzerima, proteklo je bez poteškoća u radu.

Prvog januara 2020. godine ukupno je pregledano 162 pacijenta, a narednog dana 231. Medicinske sestre intervenisale su prvog dana u godini ukupno 249 puta, a 2. januara čak 360 puta

Dežurstvo Službe za zdravstvenu zaštitu dece za novogodišnje praznike proteklo je u redu. Broj pacijenata po smeni kretao se od 70 do 90, ukupno 326.

Najviše pacijenata se javljalo zbog  virusne infekcije, otitisa, nasofaringitisa, tonzilitisa i bronhitisa.

Za vreme praznika bio je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama izazvanim prekomernim unosom hrane i pića, mnogi od njih su podrazumevali i uvođenje infuzije, veliki broj sugrađana žalio se na bolove u predelu žuči i lumbalnom delu kičme.

– Upozoravamo građane da i za vreme praznika vode računa o svom zdravlju i umereno konzumiraju hranu i piće – kaže se na kraju saopštenja Službe za odnose sa javnošću pri Domu zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan