Domove zdravlja na Novom naselju i u Zmaj Ognjena Vuka čeka rekonstrukcija

Domove zdravlja na Novom naselju i u Zmaj Ognjena Vuka čeka rekonstrukcija

Priprema se rekonstrukcija domova zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka i na Novom naselju, objekata starih nekoliko decenija i spremnih za obnovu.

U toku je javna nabavka za izbor projektanata koji će pripremiti celokupnu dokumentaciju za adaptaciju, rekonstrukciju i sanaciju ambulante u Zmaj Ognjena Vuka 19, kao i javna nabavka za isti zadatak u ambulanti na Bulevaru Slobodana Jovanovića 9, piše portal 021.rs.

"Zmaj Ognjena Vuka" je ambulanta izgrađena šezdesetih godina prošlog veka. To je barem stari deo ambulante, i dalje u funkciji, a nadgradnju je objekat doživeo osamdesetih. Stari i novi deo povezani su zatvorenom pasarelom na spratu.

Ambulanta na Naselju izgrađena je sredinom osamdesetih godina, na dva sprata sa potkrovljem.


Kako navodi portal 021.rs, od izvođača se zahteva idejni projekat i projekat za izvođenje sa detaljnim analizama kompletnog stanja ovih ambulanti. Biće sagledano stanje svih instalacija, stolarije, podova, krova i fasada, potrebe osoblja (da li je neophodno gabarite proširiti i prilagoditi), uz primenu svih modernih postula energetske sanacije i održivosti. Svaki dotrajali deo opreme biće zamenjen.

Poput rekonstruisane ambulante na Limanu, i ova dva objekta trebalo bi da budu prostranija, sa više prostorija za osoblje, većim čekaonicama i boljim sanitarnim uslovima za sve koji u ambulantama borave. Postojeća pasarela u "Zmaj Ognjena Vuka" više neće biti na spratu, već na prizemlju, ali konstruktivni sistem ambulante neće biti izmenjen.

Kad je reč o objektu na Novom naselju, zaposleni su već iskazali potrebe tokom rekonstrukcije kako bi bolje radili svoje poslove. Tako je odeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju potreban veći i opremljeniji prostor, a na odeljenju RTG dijagnostike je nadležna služba iskazala potrebu za obezbeđivanje još jedne prostorije za UZ dijagnostiku. Takođe je potrebna prostorija za DEXA dijagnostiku.

Ostatak teksta možete pročotati preko ovog linka.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan