Dr Gojković: Kapaciteti vojvođanskih bolnica u najvećoj meri popunjeni, Sremska Mitrovica novo žarište

Dr Gojković: Kapaciteti vojvođanskih bolnica u najvećoj meri popunjeni, Sremska Mitrovica novo žarište

Epidemiološka situacija u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva korona virusa.

Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih – rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi. Podsećamo da je i u nedelju bilo 219 obolelih na lečenju u KCV-u, od kojih takođe 19 na respiratorima.

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žariste u Sremskoj Mitrovici, gde je, kako je rekao, hospitalizovano oko 80 inficiranih ovim virusom.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.

Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijenata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridržavamo svih mera – rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja korona virusa.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan