DR GOJKOVIĆ:  Treba da se ponašamo kao da smo svi oboleli od kovida

DR GOJKOVIĆ: Treba da se ponašamo kao da smo svi oboleli od kovida

Sve opštine i svi okruzi u Vojvodini imaju obolele od korona virusa.

– Prema oceni epidemiologa, stanje u Vojvodini je nepovoljno jer i dalje imamo dnevni porast broja osoba obolelih od virusa Kovid-19. Pokrajinska vlada obezbedila je medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje. Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i u KCV vršimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa Kovid-19 u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa – kazao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare, a prenosi sajt Vlade Vojvodine. 

Prema njegovim rečima, zavodi za javno zdravlje u Vojvodini su pokazali profesionalizam, odgovornost i efikasnost, dok je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljan broj testova.

Novi Sad je najugroženiji grad kada je reč o ovom virusu što govore i podaci. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta, od kojih je 161 iz Novog Sada.


U AP Vojvodini aktivan je 1.621 slučaj. U poslednja 24 časa u Vojvodini od posledica ove bolesti preminule su dve osobe. U Dečjoj bolnici u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u Pokrajinskoj vladi.

– Ključna stvar je da shvatimo koliko su mere važne i jedine su koje nas mogu izvući iz ove epidemiološke situacije. Sve opštine i svi okruzi u Vojvodini imaju obolele i treba da se ponašamo kao da smo svi oboleli od virusa Kovid-19 kako se ova bolest ne bi širila dalje, jer leka nema – kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović kazao je da se testiranje na ovom institutu vrši bez prekida i prema indikacijama bolesti, a s obzirom na povećan broj obolelih, vikendom je prekinuto testiranje putnika na lični zahtev.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan