Dr Janković pojasnio zašto se odustaje od obaveznog testiranja pri ulasku u zemlju

Dr Janković pojasnio zašto se odustaje od obaveznog testiranja pri ulasku u zemlju

Dr Srđa Janković gostujući na TV Pink je izjavio da je na početku epidemije bilo važno kontrolisati ljude prilikom ulaska u zemlju kako bi se sprečilo razbuktavanje epidemije, a sada vidimo da u celoj Evropi epidemija jenjava te nije neophodno testiranje.

– U situaciji niske aktivnosti virusa, testiranje prestaje da biva svrsishodno. Da je aktivnost visoka, to ne bi bilo tako. To je prividna kontradikcija između Kriznog štaba kada je predložio testiranje i kriznog štaba kada je ukinuo testiranje. U stvari je reč samo o promeni epidemiološke situacije - izjavio je imunolog dr Srđa Janković, a prenosi Nova.rs.

Počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Republike Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije, saopštio je Krizni štab.

Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije.

Oceni vest:
6
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan