Dr Kon: Epidemija ispolitizovana, posebno se koristi od strane antivakcinaša

Dr Kon: Epidemija ispolitizovana, posebno se koristi od strane antivakcinaša

Epidemiolog Predrag Kon je na svom Fejsbuk profilu, povodom aktuelne epidemiološke situacije u zemlji i odnosa građana prema merama prevencije, napisao da će mere i koje su trenutno na nivou preporuka, ako bude potrebno, biti opet obavezne bez vanrednog stanja.

On je ocenio da se u Srbiji epidemija Kovida-19 politizovala, a da se posebno koristi od strane, kako je naveo, antivakcinalnog pokreta. 

Kon je izrazio zabrinutost zbog ozbiljnog nepoverenja srpskog društva prema sopstvenoj preventivnoj medicini, za koju smatra da je temelj svakog zdravstvenog sistema.

Dodao je da su najveći kritičari vanrednog stanja zbog Kovida-19 i policijskog časa sada potpuno šokirani njegovim ukidanjem i postavio pitanje da li smo društvo koje razume samo zabrane, zakonsku obaveznost i kazne koje proističu iz nepoštovanja tih obaveza.

Smatram da mnogo može da se uradi u ovom periodu korona krize na povećanju svesti u Srbiji da je u svakoj pandemiji vrlo bitno shvatiti da je to uvek rat protiv biološkog agensa – istakao je Kon.

Ukazao je da se obaveza da se vodi računa da nikoga ne zarazimo odnosi ne samo na Kovid-19, već i bilo koje druge zarazne bolesti i u vanpandemijskim uslovima.

Srbija ima svoju preventivnu medicinu – poručio je epidemiolog.

Podsećamo, u Srbiji su, prema poslednjem izveštaju koji je objavljen juče u 15 sati, registrovana 73 nova slučaja korona virusa, a u istom periodu nije bilo preminulih.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ..

  pre 1398 dana i 16 sati

  isto tako treba da se vodi racuna da se narod stalno ne zaplasuju i zbog toga psihicki lose oseca..imajte vise obzira prema narodu, narocito vi koje narod ne podrzava

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Биби

  pre 1349 dana i 15 sati

  Ма нећемо вакцине на силу .
  Зашто се плаше вакцинисани , ако верују да су заштићени .
  Молим слободу избора .
  Свако да одлучује о свом животу .
  Не волите ви мене више од мене саме .

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Osvajanje Slobode

  pre 1348 dana i 17 sati

  Lansiran je stav da je država važnija od pojedinca, i da pojedinac nema nikakva prava da
  odlu;uje o svom životu.
  I da onaj ko se dokopa vlasti i služi svetskim bitangama može da određuje milionima šta da rade.

  To će pojedincu "struka" da objasni, jer je tako nepismen i neobrazovan.
  Jednako nije išao u osnovnu školu, kao i milioni Nemaca koji upravo sprovode revoluciju zbog ideje o nasilnoj vakcinaciji.
  Pri tome nam sve saopštava predsednik SZO, koji je na to mesto došao begom iz sopstvene zemlje gde je krivično optužen. Samo, taj detalj zaborave da pomenu ovi iz "struke".

  Stvaraju se preduslovi za svaku vrstu revolucije.

  Oceni komentar:
  0
  1