DR MIROSLAV ILIĆ: Kriznom štabu više niko ne veruje, zdravstveni radnici treba da se organizuju kao esnaf

DR MIROSLAV ILIĆ: Kriznom štabu više niko ne veruje, zdravstveni radnici treba da se organizuju kao esnaf

Prof. dr Miroslav Ilić, hirurg u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, izjavio je da zahtev da se formira novi krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa nema smisla.

– Ko da ga formira, ministar koga ne priznajem, predsednica Vlade u odlasku? Lekari koji su potpisali peticiju ili zahtev za novi krizni štab treba da formiraju nezavisni krizni štab – rekao je za "Danas" poznati novosadski lekar

Dr Ilić je za taj dnevni list napomenuo da, koliko mu je poznato, nikome od lekara u Novom Sadu nije ponuđeno da potpiše taj zahtev, ali i da je spreman da stavi svoj potpis iako smatra da treba postupiti drukčije.

– Mi, lekari i drugo medicinsko osoblje, treba da se organizujemo kao esnaf, jer ne verujemo više sadašnjem štabu. Sindikat lekara i svi sindikati u zdravstvu Srbije treba da formiraju novi, nezavisni krizni štab. Jer, više niko ne veruje Brnabićki i Lončaru, oni će opet staviti nekog svog. Taj nezavisni krizni štab će upozoriti i Evropu, i vlast i građane Srbije šta su najbolji koraci u ovim momentima – rekao je Ilić za "Danas"

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 547 dana i 11 sati

  Jos ima lekara koji su strucni sa ogromnim znanjem jer se susrecu u praksi sa pacijentima i oni najbolje znaju sta se desava pa u pitanju su ljudski zivoti. Licno ni ja neverujem vise u istinitost sadasnjeg strucnog staba.

  Oceni komentar:
  1
  0