Dr Tiodorović: Bilo je očekivano da će se situacija u nekim školama pogoršati od starta

Dr Tiodorović: Bilo je očekivano da će se situacija u nekim školama pogoršati od starta

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je juče odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama u Kragujevcu i Velikom Gradištu od 6. septembra realizuje kroz kombinovani model – đaci će ići na nastavu u škole, a pratiće je i na daljinu.

Komentarišući ovakav početak školske godine, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je izjavio da je očekivao da će se u nekim školama situacija pogoršati već u startu. Gostujući u emisiji "Crvena linija" na TV N1, on je napomenuo da je to zato što smo imali već dosta narušenu epidemiološku situaciju koja je ocenjena kao nesigurna.

A ja ću reći otvoreno – ona nije nesigurna, ona je očigledno nepovoljna, jer se broj novopozitivnih svakog dana uvećava, pune nam se bolnice i onaj procenat koji smo hteli da postignemo sa 65 posto obuhvata vakcinacije nije uspeo, i tu je negde na 53 posto što je nedovoljno da bi se moglo smatrati da je sve stvarno pod kontrolom – istakao je Tiodorović.

Podsećamo, nastava se od početka školske godine odvija onlajn u srednjoj školi u Tutinu, dok se u 15 opština i gradova već odvija po kombinovanom modelu – u Novom Pazaru, Preševu, Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji i Bojniku.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan