Drugi upisni rok: Mesta za 2.864 studenta

Drugi upisni rok: Mesta za 2.864 studenta

Za drugi konkursni krug na 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu ima mesta za 2.864 studenta, od čega o trošku države može da studira njih 815.

 

Na Fakultetu tehničkih nauka, koji prima i najviše studenata, ima još 398 slobodnih mesta: 79 budžetskih i 319 samofinasirajućih.

Na studijskom programu Mašinstvo slobodno je 95 mesta, na Proizvodnom mašinstvu tako ima još 13 mesta za samofinasirajuće studente, na Mehanizaciji i konstruktivnom mašinstvu 25 mesta na budžetu, studijski program Mašinstva, Energetika i procesna tehnika nudi 27 slobodnih mesta, dok na studijskom programu Tehnička mehanika i dizajn u tehnici ima slobodnih 30 mesta.

Studijski program Elektrotehnika i računarstvo raspolaže sa kako "Dnevnik" prenosi još samo 35 samofinansirajućih mesta. Na Građevinarstvu je slobodno 77 mesta. Program Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara ima 22 slobodna mesta, na program Saobraćaj može da se upiše još 53 studenta.

Mesta još ima na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu: 41 mesto je budžetsko, a 48 su za one koji bi sami plaćali svoje studije.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu ima ukupno 244 slobodna mesta, 159 na budžetu, a 85 na samofinansiranju. Najviše mesta ima na programima Matematika, koju o trošku države može da studira 55 studenata, dok je slobodno još četiri samofinansirajuća mesta. Slobodnih mesta ima i na smeru Diplomirani ekolog - 29, na smeru Fizika, na koju može da se upiše još 31 student na budžetu i još šest koji bi se samofinansirali, i Zaštita životne sredine, gde ima 22 upražnjena mesta na budžetu i dva na samofinansiranju.

Na Tehnološkom fakultetu preostala su još 62 mesta: 37 na budžetu i 25 samofinansirajućih. Na programima uglavnom ima po dva ili tri slobodna mesta, a najviše mesta ima na programu Tehnologija konzervisane hrane: 16 budžetskih i četiri samofinansirajuća mesta.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan